SDK verraadt details en opvallend compact design volgende Samsung Gear horloge

Samsung’s volgende Gear smartwatch komt eraan – waarschijnlijk hand in hand met de Galaxy Note 5 – en een aantal details en het vermoedelijke design worden geopenbaard in een vroegtijdig vrijgegeven Software Development Kit (SDK).

samsung-gear-w-sdk SDK verraadt details en opvallend compact design volgende Samsung Gear horloge

De volgende Gear – die waarschijnlijk Gear W of Gear A gaat heten – beschikt inderdaad over een bediening door middel van een ring rond het beeldscherm. Dit bleek eerder al uit een patentaanvraag die wij enige tijd geleden vonden.

Het scherm heeft een resolutie van 360 bij 360 pixels, en een pixeldichtheid van 305 pixels per inch. Bij een vierkant scherm zou dit uitkomen op een diagonaal van 1,67 inch, maar omdat het scherm in kwestie rond is, heeft deze een diameter van 1,18 inch, oftewel 3 centimeter. Tel hier nog de bezel bij op – met wat lijkt op een metalen behuizing – en je hebt een vrij compacte smartwatch in handen. Of om je pols.

Verder is deze Gear voorzien van een eigen dataverbinding, net als de Gear S, maar geen camera, IR LED of UV sensor. Wel zijn de andere gebruikelijke sensoren van de partij, zoals die voor hartslag en luchtdruk, en natuurlijk voor verschillende bewegingen.

samsung-gear-w-a-sdk2- SDK verraadt details en opvallend compact design volgende Samsung Gear horloge

In de vandaag vrijgegeven SDk zien we flink wat beeldmateriaal van wat waarschijnlijk het horloge zelf is, maar ook van het scherm, de interface, en de bediening door middel van de ring en een kroon aan de zijkant.

Uit dit alles valt op te maken dat de interface van de Gear W of Gear A – mogelijk straks Wheel UX gedoopt – gebruikt maakt van vegen op het scherm, en draaien aan de ring. Acties bevestigen gaat waarschijnlijk met de kroon, hoewel dit niet direct blijkt uit het opgedoken beeldmateriaal.

samsung-gear-w-a-sdk-2 SDK verraadt details en opvallend compact design volgende Samsung Gear horloge

Navigatie tussen verschillende apps lijkt voornamelijk met veegbewegingen te gebeuren, terwijl je voor het selecteren van items of het invoeren van data de ring gebruikt.

Natuurlijk kan het goed zijn dat bepaalde gegevens en afbeeldingen in de SDK in feite nog steeds een placeholder functie hebben, en dat de uiteindelijke Gear W/A op punten afwijkt. Duidelijk is wel dat de volgende Gear – in het SDK materiaal flauw genoeg ook gewoon The Next Gear genaamd – een flinke evolutie meebrengt ten opzichte van eerdere Gear horloges.

Zoals gezegd: de verwachting is dat Samsung de nieuwe Gear samen met de Galaxy Note 5 zal onthullen, aan de vooravond van de IFA beurs die van 4 tot en met 9 september in Berlijn plaatsvindt.

(via, via)

Galaxy deal tips

Praat mee