‘Samsung werkt aan nóg een Galaxy telefoon met Edge scherm’

Gezien het grote en ietwat onverwachte succes van de Samsung Galaxy S6 Edge mag het bijna geen verrassing heten dat het Edge scherm geen eendagvlieg zal zijn. Maar naast een toekomstige opvolger van de Galaxy Note Edge werkt Samsung aan nog een nieuwe toestel met gebogen beeldscherm. Tenminste, als we het roddelcircuit mogen geloven.

samsung-galaxy-s6-edge-zwart-preview 'Samsung werkt aan nóg een Galaxy telefoon met Edge scherm'

Nu zagen we nog niet zo lang geleden al een onbekende telefoon opduiken met de mysterieuze modelcode SM-G928, en de kans leek toen al aanwezig dat het hier gaat om een Galaxy S6 variant met Edge scherm – maar dan eentje met mogelijk iets bescheidener techniek (lees: Qualcomm’s Snapdragon 808 processor, 16 GB interne opslag) onder de motorkap. Dit toestel wordt mogelijk ontwikkeld onder de projectnaam Zen.

Of het toestel dat de oorzaak is van de nieuwberichten van vandaag inderdaad deze SM-G928 Zen is, valt niet te zeggen. Aan de andere kant: aan hoewel toestellen met een Edge scherm kan Samsung nu eenmaal tegelijk werken? (Ow oké, Samsung kennende: heel wat). Hoe het ook moge zijn, deze nog onbekende Galaxy met Edge scherm zal mogelijk nog vóór de Galaxy Note 5 en een eventuele Galaxy Note Edge 2 gelanceerd worden.

Voor veel potentiële kopers is de prijs van de Galaxy S6 Edge toch wel een beetje een obstakel. Een toestel met een vergelijkbaar scherm en design, maar voor een vriendelijker prijskaartje zou best wel een goed idee kunnen zijn – een Edge telefoon voor een breder publiek, zogezegd. Daarmee kan Samsung en passant haar eigen technologische edge – ja, haha – naar een bredere gedeelte van de smartphonemarkt brengen. Als dat tenminste het plan is, natuurlijk.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee