Gear VR voor de Samsung Galaxy S6 nu te bestellen in Nederland

Tegelijk met de Galaxy S6 introduceerde Samsung ook een speciaal bij dat toestel behorende versie van de Gear VR virtual reality headset. Vanaf het einde van deze week zal deze leverbaar zijn in Nederland, en je kunt ‘m nu alvast bestellen.

samsung-gear-vr-galaxy-s6 Gear VR voor de Samsung Galaxy S6 nu te bestellen in Nederland

Samsung’s eerste Gear VR headset kwam hand in hand met de Galaxy Note 4 op de markt. Maar omdat dat de Galaxy S6 en S6 Edge een maatje kleiner zijn, hebben deze hun eigen Gear VR nodig. Zo gezegd, zo gedaan: binnenkort is ook deze in Nederland te koop.

In Samsung’s eigen shop kun je ‘m bestellen voor € 199,99 (HIER) – dezelfde prijs als de Gear VR voor de Note 4 dus (die je HIER vindt). Vooralsnog zal hij niet in een bundle met een GamePad verkocht gaat worden – zoals bij de Note 4 wel het geval is.

De Gear VR is dus een virtual reality headset: je zet ‘m op je hoofd, voor je ogen, en beleeft films, games en andere content alsof je er middenin zit. De Gear VR zelf bezit echter geen scherm en rekenkracht. Die worden geleverd door de telefoon die je erin klikt – in het bovenstaande geval dus een Galaxy S6 of S6 Edge. Deze toestellen hebben een scherm met een ultrahoge resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor ze geschikt zijn voor dit soort toepassingen.

En dan krijg je onder meer dus dit soort taferelen:

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee