Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: snel je telefoon checken met Wake-up gebaar

Net als alle Galaxy toptoestellen sinds de Note 2, beschikken ook de Galaxy S6 en de S6 Edge over de mogelijkheid met een achteloze handbeweging te checken wat je zoal gemist hebt.  En net als iedere keer noemt Samsung deze functie ook nu weer anders, en verstopt ‘m op een andere plek. Op de Galaxy S6 (Edge) gaat het om de functie Wake-up gebaar.

samsung-galaxy-s6-tip-snelle-weergave-wake-up-gebaar Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: snel je telefoon checken met Wake-up gebaar

Voorheen ging deze feature al door het leven als Snelle weergave en recent nog als Wekken via sensoren op de Galaxy S6 (Edge) is hij dus Wake-up gebaar gedoopt. Want het is tenslotte ook best leuk als je nooit vantevoren weet hoe een bepaalde optie heet 😉 .

Gelukkig verandert er maar weinig aan de werking: als je Galaxy S6 op tafel ligt, veeg je een er keer met je hand boven om even op het scherm te kunnen gluren. Dit keer is de functie verstopt tussen de Instellingen onder het kopje Toegankelijkheid (1). Kies vervolgens Behendigheid en interactie (2) en tik op Wake-up gebaar (3). Schakel ‘m in (4) en nu zal je S6 wakker worden

samsung-galaxy-s6-edge-tip-snelle-weergave-wake-up-gebaar Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: snel je telefoon checken met Wake-up gebaar

Natuurlijk kun je om hetzelfde te bereiken ook gewoon op de Home of Power knop drukken. Maar als je net met je blote handen van het vet druipende spareribs zit te eten – we noemen maar iets, hè – is het best fijn als je je blinkende Galaxy S6 niet hoeft aan te raken.

Volgend jaar zien we deze feature op de Galaxy S7 waarschijnlijk terug onder de naam Snelle wake-up weergave via sensorgebaar. Voor nu weet je in ieder geval dat de S6 ook dit kunstje kan. Vergeet niet de rest van onze immer groeiende collectie Galaxy S6 tips en trucs te checken.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee