Samsung Galaxy S6 (Edge) camera tip: zeg ‘Cheese’

Als het bedienen van de camera van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge met je vingertoppen teveel werkt vindt, is het goed om te weten dat je ook Spraakopdrachten kunt gebruiken voor de belangrijkste functies.

samsung-galaxy-s6-tip-camera-spraakopdrachten-besturing Samsung Galaxy S6 (Edge) camera tip: zeg 'Cheese'

Het klinkt misschien wat absurd – zoveel moeite is het tenslotte niet om een foto te nemen door op de sluitertoets te tikken – maar met name voor het maken van selfies is het stiekem best handig: zeg ‘Cheese’ of ‘Smile’, en het enige dat je verder moet doen is je telefoon stil houden.

Ga dus in de camera app van de Galaxy S6 (Edge) naar Instellingen (1), scroll een stukje naar beneden en schakel Spraakopdracht in (2). Bevestig met OK (3) en je kunt praten tegen de camera. Zoals je kunt lezen herkent het toestel opdrachten zoals ‘Cheese‘ en  ‘Smile‘ om foto’s te maken, en ‘Record video‘ om een filmpje op te nemen. En inderdaad: dit werkt verbazingwekkend soepel.

Als je een foto met de camera aan de voorkant neemt, geeft het toestel je nog een paar seconden om je beste duckface op ze zetten – de camera aan de achterzijde neemt foto’s direct.

De camera spreekt overigens alleen Engels, maar laten we eerlijk zijn: zou je liever ‘Kaas!’ of ‘Schiet!’ roepen? Nee toch? Nou dan!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee