Is dit de Samsung Galaxy S6 Active?

De kans lijkt groot dat de Samsung Galaxy S6 in de loop van de zomer gezelschap krijgt van een sportieve broer, de Galaxy S6 Active. Ook lijk de kans groot dat deze laatste nu voor het eerst op de gevoelige plaat is gevangen.

samsung-galaxy-s6-active-lek Is dit de Samsung Galaxy S6 Active?

De mensen van GSMArena hebben van een – naar verluid – anonieme tipgever de bovenstaande foto’s ontvangen, waarop een flink robuust toestel te zien is met de opdruk Galaxy S6 Active. Verdwenen is de sjieke, maar minder voor ruig terrein geschikte, glazen achterkant. Die heeft plaats gemaakt voor het soort aluminium plaat- en bumperwerk dat we kennen van eerdere Active-modellen, waaronder de Galaxy S5 Active.

Ook zien we weer de drie fysieke knoppen, die – in tegenstelling tot de capacitieve toetsen van de gewone Galaxy S6 – niet in de war raken van een paar druppels water.

Uit eerdere geruchten kwam al naar voren dat de S6 Active mogelijk wél een slot heeft voor een microSD kaart, én een batterij die verwisselbaar is. Dit laatste is natuurlijk onmisbaar tijdens een lang weekend survivallen. Ook de batterij van het toestel zelf zou met een capaciteit van 3500 mAh flink wat groter zijn dan die van zijn stadse broer, die het met een 2550 mAh accu moet doen.

Het is overigens nog maar de vraag of de Galaxy S6 Active in Nederland op de markt zal verschijnen. Zijn voorganger kwam hier uiteindelijk wel in de winkels terecht, maar met een behoorlijke vertraging. En ook dit jaar lijkt Samsung zich met het toestel toch vooral op de Amerikaanse markt te richten. Alle verschijningen van het toestel tot nu toe hebben betrekking op de S6 Active met modelcode SM-890A, waarbij de A aangeeft dat hij bestemd is voor de Amerikaanse provider AT&T. Andere varianten zijn nog niet gespot.

Maar, zeg nooit nooit, natuurlijk. We houden je in ieder geval op de hoogte!

Galaxy deal tips

Praat mee