Amerikaanse consumentenbond: Samsung Galaxy S5 is een betere koop dan de Galaxy S6

Toen wij een tijdje geleden de Samsung Galaxy S5 met de Galaxy S6 vergeleken, kwamen we tot de conclusie dat de laatste weliswaar op veel punten beter is, maar dat de eerste ‘over een aantal praktische eigenschappen beschikt die in de S6 ver te zoeken zijn’. Wat jij belangrijk vindt in een smartphone is natuurlijk een persoonlijke zaak, maar de Amerikaanse consumentenbond – pardon, Consumer Reports – komt juist daardoor tot de conclusie dat de Galaxy S5 in feite de betere koop is.

samsung-galaxy-s6-versus-galaxy-s5-vergelijking-4 Amerikaanse consumentenbond: Samsung Galaxy S5 is een betere koop dan de Galaxy S6

Na het testen van de nieuwe Galaxy S6 komt Consumer Reports tot de conclusie dat de Galaxy S5 ook nu aanvoerder blijft van hun eigen telefoon ratings. Hun tests waarderen met name de praktische, flexibele eigenschappen van de S5: de waterbestendige behuizing, de verwisselbare accu en de optie zelf de opslagcapaciteit te vergroten. Tel daarbij op dat het toestel een betere accuduur heeft, én een inmiddels heel wat gunstiger prijs, en we snappen waar het oordeel van Consumer Reports vandaan komt.

Natuurlijk, de Galaxy S6 ziet er in de ogen van de meeste gebruik(st)ers een stuk beter uit, werkt soepeler, heeft een overzichtelijker interface, én een veel betere camera – niet geheel onbelangrijke eigenschappen – maar wie vooral flexibiliteit en mogelijkheden waardeert vindt deze in overvloed bij zijn goedkopere voorganger.

Hieronder zie je de video waarin Consumer Reports haar standpunt mondeling toelicht. Dááronder kun je nog eens de prijzen van beide toestellen vergelijken, zodat je je eigen afweging kunt maken. Of check onze Galaxy S6 versus Galaxy S5 vergelijking.

Samsung Galaxy S5 en Galaxy S6 prijzen

Galaxy S5 met abo


Galaxy S5 los


Galaxy S6 met abo


Galaxy S6 los


(bronvia)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee