Samsung Galaxy Note Edge krijgt Android 5.0.1 Lollipop update in Nederland

Vanaf vandaag is ook voor de Samsung Galaxy Note Edge de update naar Android 5.0.1 Lollipop beschikbaar in Nederland.

samsung-galaxy-note-edge-android-5-0-1-lollipop-update-nederland Samsung Galaxy Note Edge krijgt Android 5.0.1 Lollipop update in Nederland

Nadat de Galaxy Note 3 en de Note 4 voorgingen, komt nu dan ook de Galaxy Note Edge aan de beurt voor de stap naar Android Lollipop. De ruim 999 MB grote update die vanaf vandaag in Nederland wordt uitgerold brengt firmwareversie XXU1BOC3 naar het toestel, met Android versie 5.0.1 aan boord.

Daarmee krijgt ook de Note Edge de langverwachte veranderingen in de interface, zoals het gebruik van Google’s zogeheten Material Design in een flink aantal applicaties, en de vernieuwde weergave van notificaties. Natuurlijk zorgen de nodige verbeteringen in het besturingssysteem zelf voor een vloeiender gebruikerservaring.

Wie bekend is met Lollipop op de Galaxy Note 4 zal merken het op de Note Edge allemaal precies hetzelfde werkt, wat natuurlijk allerminst verrassend is gezien de overeenkomsten tussen beide toestellen.

De update is beschikbaar via de Note Edge zelf, en binnenkort natuurlijk ook via Samsung’s Kies programma op de PC. Heb jij ‘m al geïnstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen!

Tips voor het oplossen van problemen  na de update, en voor nieuwe snufjes in Lollipop vind je in ons overzicht met ‘Android Lollipop op je Galaxy’-tips & trucs.

Beste Galaxy Note Edge deals per provider

Praat mee