Samsung en Samsonite gaan samen aan de slag met ‘slimme koffer’

Het laatste wat je wilt na een lange vlucht is erachter komen dat je koffer weg is of dat je spullen op het verkeerde vliegveld zijn beland. Helaas gebeurd het maar al te vaak dat reizigers hun spullen kwijtraken of pas dagen later terugvinden. In het licht van de vele ‘smart gadgets’ vandaag de dag wordt het dus hoogtijd voor de oude vertrouwde koffer om een slimme metamorfose te ondergaan, aldus koffermaker Samsonites en Samsung.

NOV_XGN_WK44_DIV4_Luggage_120114_Desktop_S2 Samsung en Samsonite gaan samen aan de slag met 'slimme koffer'

De twee bedrijven slaan namelijk de handen ineen om een ‘slimme koffer’ te ontwikkelen voor mensen die vaak reizen. De slimme bagage zou in eerste instantie een GPS chip ingebouwd krijgen waarmee je ten alle tijden de locatie van je koffer kunt volgen met je smartphone.

Volgens DailyMail zou dit de enige functie zijn die de slimme koffer onderscheid van een normale koffer. In de toekomst moeten er echter meer functionaliteiten bijkomen zoals automatisch een berichtje sturen wanneer je koffer wordt uitgeladen uit het vliegtuig en nogmaals wanneer hij op de lopende band ligt.

Wat precies de rol van Samsung in het proces zal zijn is nog niet helemaal duidelijk, maar een speciale app of ingebouwde koffer tracking functie in de nieuwe TouchWiz behoren tot de mogelijkheden. Wanneer (en waar) de slimme koffer precies wordt gelanceerd is nog niet bekend.

Tja…wie had ooit gedacht dat we Samsung terug zouden zien in de koffer branche 😉

Galaxy deal tips

Praat mee