Onbekende high end tablet Samsung Chopin duikt op in benchmark

Dat Samsung’s nieuwe Galaxy Tab S2 – de tweede generatie van haar met Amoled scherm uitgeruste tabletserie – eraan komt weten we. Wat we nog niet wisten is dat er kennelijk geknutseld wordt aan nóg een nieuwe tablet – met opvallende technische specificaties, nog wel.

samsung-chopin-geekbench1 Onbekende high end tablet Samsung Chopin duikt op in benchmark

In de database van de Geekbench benchmark is een Samsung tablet opgedoken met codenaam Chopin. Voor zover bekend gaat het hier om een tablet die nog niet eerder boven was komen drijven, en de specificaties zijn interessant.

Zo zien we dat deze Chopin is uitgerust met een recent onthulde Intel Atom x5 Cherry Trail processor met vier rekenkernen en een kloksnelheid van 2,24 GHz. Deze processor is, net als Samsung’s eigen recente Exynos 7 chips, gefabriceerd op een 14 nanometer proces. En hoewel de prestaties van de Atom x5 in de Chopin op het eerste gezicht enigszins achterblijven bij de 14nm processor van de Galaxy S6, is de aanwezigheid van 4 GB werkgeheugen een opvallend detail. Verder komen we nog niet zo heel veel te weten, behalve nog de vermelding dat het apparaat op Android 5.1 Lollipop draait

Uiteindelijk weten we natuurlijk niet onder welke naam de Chopin uiteindelijk op de markt zal belanden, of zelfs maar óf deze ooit te koop zal zijn. Mogelijk gaat het hier om een testplatform, en niet per se om een model dat ontwikkelt wordt voor massaproductie.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee