Nieuwe, flinke update brengt bugfixes, betere prestaties naar de Samsung Galaxy S5

De update naar Android 5.0 Lollipop verliep op menig Samsung Galaxy S5 niet zonder horten of stoten. Onlangs nog beloofde Samsung hier wat aan te doen, en momenteel rolt er een nieuwe update uit voor de unbranded versie van het toestel.

samsung-galaxy-s5-nieuwe-bug-fix-update-xxu1bod3-nederland Nieuwe, flinke update brengt bugfixes, betere prestaties naar de Samsung Galaxy S5

De update, die volgens de bijbehorende omschrijving alleen ‘verbeterde prestaties’ naar de Galaxy S5 brengt – géén nieuwere Android versie dus, of andere features – is ruim 376 MB groot. Best flink, voor een update die alleen achter de schermen issues gladstrijkt. Overigens was deze firmwareversie – XXU1BOD3, met Android 5.0 aan boord – in Engeland al wat langer beschikbaar.

Hoewel het nu wat de vroeg is voor verregaande conclusies over welke prestaties door de update verbeterd zijn, is direct na het uitvoeren duidelijk dat onze redactionele Galaxy S5 een stuk soepeler aanvoelt. Het Recente apps menu opent vlotter, de Galerij app is sneller, en de TouchWiz interface reageert in zijn geheel veel directer.

samsung-galaxy-s5-bug-fix-update-xxu1bod3-nederland Nieuwe, flinke update brengt bugfixes, betere prestaties naar de Samsung Galaxy S5

De update is op dit moment al beschikbaar via de Galaxy S5 zelf, mits deze dus niet direct bij een provider is aangeschaf – op een unbranded toestel, zogezegd. Via Samsung Kies zal hij vermoedelijk op korte termijn ook te installeren zijn.

Heb jij deze update al geïnstalleerd? Zoja, wat merk jij er zoal van? Zijn er problemen verholpen? Voelt jouw Galaxy S5 ook een stuk vlotter aan nu, en/of is de accuduur verbeterd? Deel hieronder jouw ervaringen!

(dank aan iedereen die het meldde!)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Eddiebee zegt

  Had sinds de lollipop update alleen maar vervelende problemen. Traag, haperingen, vastlopers, WiFi problemen enz enz. Maar gisteren deze update gedaan en alles lijkt opgelost. Is weer snel en snappy.

 2. Laura zegt

  Halo,
  Ik heb vanmiddag de update gedaan.
  De bestandsnaam van mijn foto’s tot en met vanmorgen: 20150510_000000.

  Na de update: 2015-05-10 00.00.00.

  Hierdoor staan foto’s gesorteerd op naam niet meer op gronologischevolgorde.

  Heeft iemand hiervoor een oplossing?

  • Casa zegt

   Laura: ik neem aan dat de foto’s nog steeds goed gesorteerd zijn, maar nu in twee groepen.

   Wat je zou kunnen doen is alle oude foto’s hernoemen naar dezelfde structuur als de nieuwe foto’s. Er zijn apps die dit met een hele batch tegelijk kunnen, bijvoorbeeld https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dnsdojo.mokkouyou.android.renamer. Ik heb hier geen ervaring mee. Wel met in batches hernoemen van bestanden op mijn Windows desktop.

   In dit geval moet je op 2 posities een ‘-‘ invoegen, op 2 posities een ‘.’ en een underscore vervangen door een spatie. Omdat dit voor alle foto’s hetzelfde is, moet dit goed te doen zijn in een batch!

 3. annelies zegt

  5.1 op mijn Samsung s5 gezet en valt gelijk op dat wiffi scannen nog steeds continu zoekt en alle tips daarvoor al toegepast, batterij nog steeds snel leeg loopt …zucht !!!

 4. Cher zegt

  Ik kan geen muziek meer afspelen, dan krijg ik de melding: niet mogelijk tijdens gesprek.
  En dat terwijl ik niet aan het bellen ben en alle andere apps zijn ook al afgesloten

 5. Ingrid zegt

  Ik heb de update toegestaan om te installeren maar mijn tel staat nu al bijna een half uur met kleine tekst ( net als een computer ) zonder dat ik zie dat er iets gebeurd.

  De laatste regel is: UDC start.

  Komt dit wel goed?

 6. Laurence Ham zegt

  Update geïnstalleerd. maar nog steeds gooit hij mijn wifi thuis eruit. Bij mijn vriendin in Purmerend schakelt hij automatisch op haar netwerk over en thuis idem op KPN FON. Wat kan ik nu nog doen. Heb mij experia box gereset maar ook dat hielp niet.

 7. JvW zegt

  Iets bekend over wanneer de branded toestellen deze update krijgen? Ik heb ook de “stille modus” update nooit gehad. Ligt dat aan Vodafone?

  • Michel zegt

   Geen idee. Vaak duurt een update voor branded toestellen inderdaad langer omdat de provider nog haar eigen aanpassingen moet doen.

 8. Bart zegt

  De update nu 3 dagen op mn telefoon. Het lijkt er bij mij op dat het batterijverbruik slechter is geworden. Heb al een cache wipe gedaan maar dat lijkt geen verschil te maken. Herkennen meer mensen dit? Wat kan ik nog doen?

  • Huub zegt

   Na de update is de batterij bij mij ook sneller leeg.
   Voor de update laadde ik mijn telefoon om de dag op na de update moet ik iedere dag opladen.

 9. Mirle zegt

  Ik heb sinds een paar maanden de Samsung galaxy s5. In de hoop dat ik dan ook Android 5 zou hebben. Dit was echter niet zo. Vandaag heb is mijn nieuwe abonnement in gegaan van kpn. Weer met de hoop dat ik nu eindelijk Android 5 zou kunnen installeren, dit is alleen niet zo en heb ik nog steeds Android 4.4.4. Wanneer krijg ik android 5?

 10. Corné zegt

  Hoi, ik heb een S5 afkomstig uit Polen. Stonden een paar apps op van de Poolse TMobile toen ik hem kocht. Kreeg Lollipop ook als een van de eersten in dec 2014. Stille modus update nooit gehad. Iemand enig idee of de Poolse toestellen wel deze huidige update gaan ontvangen ?

 11. John Vanpamel zegt

  Vorige week geïnstalleerd; en merk weinig verschil. Maar na update 1 was er al een opmerkelijke verbetering. Bij update van Kitkat naar Lollipop had ik ernstige problemen met apss die crashen, toestel dat heet werd omwille van mmq-camera daemon issues. Doch ik merk nog steeds problemen met bepaalde apps die plots teveel verbruiken. Het gaat over native apps; nl. Google+ en de standaard videoplayer die in de firmware zit. Die zijn mogelijks ook de oorzaak van de eerdere problemen. Videoplayer is nog altijd vs 1.0 wat ik raar vindt. En je kan beide niet de-installeren (Google plus kan je als je de updates eraf haalt wel disablen, maar dan nog blijft hij en vrees dat bepaalde apps issues gaan geven). Videoplayer is totaal niet de-installeerbaar; terwijl ik die niet nodig is want ik gebruik andere videoplayers normaal.

 12. Astrid zegt

  Ondanks dat ik bij alle meldingen heb ingevuld dat ik geen pop-up wil blijft er van WhatsApp toch een pop-up verschijnen als ik een bericht krijg. Komen er meer berichten achteraan blijft ie gewoon nieuwe pop-ups geven.
  Hoe kan ik dit verhelpen?

 13. Angeline zegt

  Normaal was het batterijverbruik van mijn S5 snachts ongeveer 3%.
  Na de lollipop update vorig week is het verbruik in de nacht ongeveer
  30% !!!!!
  Iemand een oplossing?

 14. Saskia zegt

  Sinds de update zo’n week geleden, is m’n S5 ontzettend traag. De batterij gaat ook veel sneller leeg, iemand een tip?

 15. Mike zegt

  Enige tijd geleden mijn S5 geupdate….drama!
  Batterij is heel snel leeg, apps als Google starten langzaam op.
  Als ik op internet zit of Flitsmeister aan heb staan en iemand belt mij, dan krijg ik een zwart scherm en kan ik dus niet de telefoon opnemen, heel irritant!!!

 16. sylvia zegt

  Waardeloze update!! Telefoon is traag. Kan geen screenshot meer maken
  Telefoon word warm…batterij gaat sneller leeg… meldingen van e-mails.en Watsup op start scherm zijn heel irritant
  Openen van pagina s werkt niet goed…. kortom wat moet ik doen om weer gewoon gebruik van mijn telefoon te kunnen maken? ? Telefoon leeft een beetje eigen leven….
  Hoop echt op een goede oplossing

 17. Marloes zegt

  Hoi.

  Ook ik heb problemen met mijn telefoon na de update. Vreselijk. Traag,vreselijk traag, batterij snel leeg en ik heb de neiging om het ding uit het raam te flikkeren. Android, dit is behoorlijk ruk! Kom svp met een oplossing!

  Iemand suggesties wat ik kan doen?

  Thnx!

 18. Jan zegt

  CPU- en dus ook batterij verbruik was na upgraden bij mij ook een drama. Heb daarna een cache wipe en factory reset uitgevoerd. Ging alles een stuk beter. Ipv 30% CPU verbruik in rust, was het slechts 10% in rust. Na 3-4 dagen was de S5 weer verneukt. Heb die gewoon weer voorzien van Android 4.4.4 en CPU % in rust is nu terug naar +-3%. Bij normaal gebruik kan ik nu weer 2-3 dagen de mobiel gebruiken op een keer opladen.

 19. Bregje zegt

  Ik heb altijd de stille modus in de nacht ingesteld. Sinds de nieuwe update gaan de meldingslampje branden bij een bericht of mail. De hele kamer wordt erdoor verlicht 🙂
  Voorheen was dit niet…
  Hebben jullie daar ook last van? En is er een oplossing voor?

Praat mee