Nieuwe details Samsung Galaxy Note 5, en een ‘Galaxy S6 Edge XL’ duiken op

Zoals je weet, werkt Samsung achter de schermen vlijtig aan de Galaxy Note 5, én aan een andere telefoon die mogelijk over een gebogen Edge-scherm beschikt maar geen opvolger is van de Galaxy Note Edge. Over beiden komen we wederom een klein beetje meer te weten.

samsung-galaxy-note-5 Nieuwe details Samsung Galaxy Note 5, en een 'Galaxy S6 Edge XL' duiken op

Zo weet Sammobile te melden dat de Galaxy Note 5 straks niet alleen vergezeld zal zijn van het standaard assortiment aan flip covers en andere beschermhoesjes, maar ook een Clear View cover zoals we die kennen van de Galaxy S6 zal van de partij zijn.

Daarnaast staat er ook nog een hoes op stapel met de veelzeggende naam Keyboard Cover – inderdaad, waarschijnlijk een soort flip cover met ingebakken keyboard, zoals die op tablets vrij normaal zijn.

En dan is er dus nog dat toestel dat sinds enige tijd opduikt onder de modelcode SM-G928. Tot nu toe werd deze door Samsung intern aangeduid als Project Zen, maar nu schijnt de naam Project Zero 2 aangenomen te zijn. Dit bevestigt dat het hier definitief om een lid in de Galaxy S6 familie gaat, die eerder als Project Zero werd ontwikkeld.

Een S Pen stylus lijkt definitief geen deel uit te maken van dit toestel, en dus blijft het vermoeden over dat het gaat om een soort XL variant van de Galaxy S6 – of zo je wilt een Note-achtig toestel zonder S Pen, maar vermoedelijk wel met een gebogen scherm zoals de Galaxy S6 Edge.

Hoewel deze ‘S6 Edge XL’ mogelijk nog vóór de Note 5 het levenslicht zal zien, is niet bekend hoe het toestel moet gaan heten. Exacte specificaties zijn nog niet bekend, hoewel het scherm vermoedelijk een diagonaal heeft van 5,4 of 5,5 inch, terwijl het kloppend hart gevormd wordt door Qualcomm’s hexacore Snapdragon 808 system on a chip.

Praat mee