‘Lancering Samsung Galaxy Note 5 al in juli’

Geheel in strijd met een inmiddels al sinds 2011 bestaande traditie, zou Samsung de Galaxy Note 5 al eind juli kunnen gaan aankondigen – als we geruchten uit Zuid-Korea zelf mogen geloven, althans.

samsung-galaxy-note-5 'Lancering Samsung Galaxy Note 5 al in juli'

Uit Samsung’s thuisland zelf komt het bericht dat de Galaxy Note 5 dit jaar mogelijk vroeger dan verwacht het levenlicht zal gaan zien. Dat, terwijl Samsung haar nieuwe Note telefoons eigenlijk altijd tijdens de IFA beurs – die jaarlijks in september in Berlijn plaatsvindt – aan de wereld toont. En hoewel geruchten over een vervroegde release in feite nagenoeg ieder Galaxy topmodel begeleiden – keer op keer, jaar in jaar uit – zou er één goede reden voor Samsung zijn om de Note 5 inderdaad wat eerder te lanceren.

Sinds 2014 heeft Samsung – in ieder geval in haar eigen optiek – voor het eerst een serieuze phablet-concurrent voor de Note serie: de Plus versie van Apple’s iPhone, waarvan een nieuwe generatie in september wordt verwacht. Een lancering eind juli van de Galaxy Note 5 zou dus voor een bescheiden voorsprong kunnen zorgen, zeker omdat Samsung de ontwikkeling van het toestel al in juni wil afronden.

Toch is het maar de vraag of dit echt het geval zal blijken te zijn. Zoals gezegd: geruchten over een vroege release horen er een beetje bij, en 99 van de 100 keer slaan ze de plank mis. Dus appels of niet, een korreltje zout doen we er toch maar bij.

Verder zien we nog wat andere, onbevestigde geruchten over het toestel voorbij komen, zoals een schermdiagonaal van 5,9 inch, een behuizing die 7,9 millimeter dun is, en een accu die een capaciteit heeft van maarliefst 4100 mAh. Eerdere geruchten noemden al de niet-zo-bijster-zinvolle 4K UDH schermresolutie van 3840 bij 2160 pixels, en het gebruik van een Exynos processor uit eigen opleiding.

(via)

Reacties

  1. eric zegt

    Als ik de geruchten tot nu toe zie, dan sla ik de 5 even over en wacht ik op de 6. De note 4 voldoet prima en de 5 zal weinig innovatie brengen t.o.v. de note 4. Het gaat immers te snel nu.

Praat mee