Samsung Galaxy S6 (Edge) vastgelopen? Zó start je ‘m opnieuw op!

Vroeger, toen Samsung ook haar Galaxy topmodellen voorzag van een accu die je met de hand kunt verwisselen, was dat tevens een praktische manier om een vastgelopen toestel te resetten. Zoals je ongetwijfeld weet is díe mogelijkheid er niet meer, op de Galaxy S6 en S6 Edge. Maar niet getreurd: ook een vastgelopen S6 kun je eenvoudig herstarten.

vastgelopen-gecrashte-samsung-galaxy-s6-resetten-herstarten Samsung Galaxy S6 (Edge) vastgelopen? Zó start je 'm opnieuw op!

Net als op eerdere Galaxy telefoons kun je ook op een gecrashte Galaxy S6 (Edge) gewoon de Power knop een seconde of tien ingedrukt houden, waarna het toestel vanzelf opnieuw opstart. Nu kan het sporadisch voorkomen dat het toestel zó vastzit – wij hebben het zelf nog niet meegemaakt – dat ook dit niet helpt.

In dat geval druk je de Volume omlaagHome en Power knop tegelijk in, tot het bovenstaande scherm in beeld verschijnt. Als je vervolgens dit waarschuwingssscherm verlaat door op de Volume omlaag knop te drukken, start de Galaxy S6 weer gewoon op.

Al met al zijn er dus mogelijkheden genoeg om een vastgelopen S6 weer tot leven te wekken – ook zonder het tijdelijk verwijderen van de batterij.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Guan zegt

  Bovenstaande gedaan maar start niet op. Laat herhaaldelijk zwart beeld met Samsung Galaxy S6 Edge met daaronder Powered by Android zien. Wat kan ik doen?

  • Eline zegt

   Ik heb precies hetzelfde probleem nu met mijn Samsung S6 na het updaten van een software update.
   Hoe heb je je probleem opgelost?

    • Marieke zegt

     Ook hier hetzelfde probleem… hij start idd niet door na bovenstaande gedaan te hebben. mocht iemand de gouden tip hebben, hit ik het graag.

     • patty zegt

      Hier precies hetzelfde. Me samsung s6 ineens uitgevallen. Na bovenstaande blijft hij ook hangen op het opstartscherm samsung galaxy s6 powerd by android. Probeer het ook om de 5min wilt soms wel verder doorstarten maar eindigt toch altijd weer op het begin scherm..

     • Bor zegt

      Ook bij mij blijft hij ondanks de 3 knoppen hangen bij het opstarten nog iemand oedden?

   • Martin zegt

    Is er al een antwoord op dit probleem?
    Ik heb het namelijk ook.. blijft hangen in het opstartscherm, en begint dan weer van voor af aan.. totdat hij het na een paar keer op geeft

  • zegt

   Update 2 dagen geleden en alles op zwart met half volle batterij. Aan/uit knop en tegelijk volumeknop op zacht ingedrukt houden werkte gelukkig. Vroeger ff batterij er uit halen werkte beter.

  • a zegt

   Het werkt zo: je moet de homeknop, powerknop, en de volume omlaag knop voor een tijdje indrukken. Pas dan krijg je dat groene scherm van de afbeelding, dan druk je op de volume omlaag knop en dan is het opgelost.

 2. ron zegt

  klasse, heeft geholpen hij starten weer op. ga echter wel naar vodafone toe vanmiddag want ik kan wel een selffie maken maken maar de front camera doe het niet en dat is volgens vodafone een veel gehoorde klacht. maar dit probleem is opgelost THANKS!!

 3. yvonne zegt

  Ik kreeg geen beeld op mijn telefoon samsung galaxy S6 Edge.. Bovenstaande toegepast. Alleen de home knop ingedrukt. Dit werkte niet.
  Nadien de volume, home en aan/uit knop ingedrukt toen kreeg ik gelukkig weer beeld.
  Gisteren een systeem update gedaan en nu dit kan dit met elkaar te maken hebben?

 4. Bitha zegt

  Pfff mijn samsung s6 edge deed ook niets meer na de update.
  Juist op de drie knoppen gedrukt dan volume omlaag en ik heb hem gelukkig terug aan de praat gekregen .Dank u voor de tip.
  Had eerst naar samsung gebeld en daar wisten ze niet beter dan te zeggen dat ik mijn telefoon moest opsturen????
  Deze tip wisten zij zelfs niet?????

 5. edwin zegt

  Eerst aan uit knop geen resultaat.Daarna volume laag home en aan knop en gelukkig starten.Ook net na update.
  Bedankt voor tip.

 6. Ashley zegt

  Gisteren de systeemupdate gehad, vanochtend verslapen doordat de telefoon helemaal uit was en niet meer aan de praat te krijgen was!
  Hier de tip gelezen over de toetsencombinatie en de S6 nu weer aan de praat. Is er een verband tussen de systeemupdate en het niet meer aan de praat krijgen van de S6?

  • Joey zegt

   Had dus precies het zelfde na het updaten vanmorgen een uur verslapen omdat de telefoon niet meer werkte.
   Nu weer aan de praat gekregen dankzij de tips hier boven.
   Snel wachten op een bug fix.

 7. Majorie zegt

  HIer ook een compleet vastgelopen samsung s6 een dag of 2 na de software update. Alleen de tip volumeknop omlaag, power en home 10 sec ingedrukt houden hielpen, daarna bij melding Os nog wat nog een keer volumeknop omlaag ingedrukt en voila, hij doet het weer… Dank voor de tip!

 8. schouteden leon zegt

  Gistermorgen update gedaan, deze avond wil hem aan de oplader steken, niks meer….paniek….googelen…en gedaan wat uitgelegd staat..powerknop inhouden : hielp niet…dan volume laag, home en power samen: scherm….oesje…dat scherm bleef. Dan volumeknop hoog en ik kon heropstarten…raar toch….kan het nog gebeuren ? is dus wel raar na die update

 9. leon zegt

  Gistermorgen update gedaan, deze avond wil hem aan de oplader steken, niks meer….paniek….googelen…en gedaan wat uitgelegd staat..powerknop inhouden : hielp niet…dan volume laag, home en power samen: scherm….oesje…dat scherm bleef. Dan volumeknop hoog en ik kon heropstarten…raar toch….kan het nog gebeuren ? is dus wel raar na die update…..geluk…

 10. Bailey zegt

  heb hier hetzelfde probleem alleen bij werkt helemaal niks meer en blijft hij hangen op het blauwe scherm met daarop : An error had occurred while updating the device software. Use the emergency recovery function in the smart watch pc software. <– Ook dit werkt niet omdat de computer de telefoon niet vind als hij is aangesloten met de usb kabel! Wat te doen!?

 11. Martine zegt

  Van het ene op het andere moment gewoon zwart beeld. Ook bij mij lukte het indrukken van home+ aan/uit + volume omlaag na enkele pogingen. Nu beeld secure download bezig en dat duurt lang. Kan geen voortgang volgen. Ben niet zeker dat dit in orde komt op deze manier. Beeld blijf blauw met melding downloading.

 12. ali zegt

  Bovenstaande gedaan maar start niet op. Laat herhaaldelijk zwart beeld met Samsung Galaxy S6 Edge met daaronder Powered by Android zien. Wat kan ik doen?

 13. Ann zegt

  Deze morgen opgestaan en GSM leek uitgevallen te zijn. Ik kreeg hem niet meer aan de praat.
  Bovenstaande combinatie van de drie toetsen geprobeerd en ja hoor, hij is herstart en lijkt zelfs iets sneller te werken 😉

 14. Nicole zegt

  Ik heb ook het probleem met mijn s6 dat die niet meer aan wil. Ik had hem s’nachts gewoon leeg laten lopen en wou hem de volgende dag weer op de lader doen. Verder gebeurde er helemaal niets. Ik heb echt alles geprobeerd alleen krijg het niet voor elkaar. Zelfs Vodafone krijg het niet voor elkaar. Ik hoop dat jullie tips voor me hebben..

 15. Ted zegt

  Ook bij mij 1 ellende. Samsung S6 valt de laatste paar dagen 3 a 4x per dag spontaan op tilt.
  Na bovengenoemde handelingen gaat hij weer opstarten maar wordt bij de 2de riedel bij het samsung embleem voor mijn gevoel opeens afgebroken waarna hij weer op tilt staat.
  Afgelopen dagen lukte het mij nog wel om daarna met drukken en proberen om hem weer aan de praat te krijgen.
  Vanmorgen nog steeds niet gelukt.
  Grote spijt dat ik van mijn Iphone naar android ben overgestapt.
  Nog tips van iemand?

 16. Sanne zegt

  ook hier een vastgelopen scherm waar in stond : downloading
  van alles geprobeerd, maar het wilde maar niet weg. deze tip toegepast, en het werkte gelukkig!!!

 17. Fred zegt

  Helaas gebeurt er niks meer, S6 staat al enkele uren op geblokkeerd scherm
  Elke handeling die ik op internet vond , werkt niet
  en nu , ?

 18. Rianne zegt

  Vastloper voor de tweede keer. eerste keer herpakte hij zichzelf na een dag weer. NU.. het eerste geporbeerd en dat werkt NIET..
  Tweede lijkt mee effect te hebben.. Hopelijk niet weer. Thanks voor het advies

 19. Ton zegt

  Helemaal vastgelopen. Bedankt voor dit advies. Batterij was wel helemaal leeg. Hopelijk functioneert alles weer. Het lijkt goed

 20. pinky zegt

  mijn telefoon valt steeds uit wanneer hij weer aan gaat blijft hij op de eerste scherm en dan zie je samsung staan en weer de eerste scherm iemand een oplossing

 21. xan zegt

  samsung galaxy s6 bleef opstarten. Ik heb vervolgens de volume knop, home button en aan/uitknop ingedrukt en in blauwgroenescherm voor de eerste optie gekozen; continue. Hij ging vervolgens downloaden en dat diet ie nog steeds… wat nu??!

 22. Maureen zegt

  Ik heb dit ook alleen heb ik op de volume knop omhoog gedrukt. Nu blijft die downloaden. Wat kan ik doen om dit weg te krijgen.

 23. Mirjam zegt

  Bij mij hetzelfde probleem. de enige manier waarop ik de samsung weer opgestart krijg is door de volgende stappen te volgen
  1) helemaal opladen tot 100%
  2) met USB kabel koppelen aan laptop
  3) alle 4 de knoppen ingedrukt houden (power, standby, volume hoog en volume laag
  scherm wordt dat zwart en telefoon komt eindelijk weer tot leven.

 24. anonymous zegt

  dankje voor deze inhoud bij mij heeft het geworken waarbij ik volume (-) home button en uit/aanknop in moest drukken bedankt

 25. Roxanna zegt

  Beste , Heb het ook gedaan met volume up aan uit en homme knop ik gedrukt en dan volume up en springt aan maar hij springt terug uit omdat hij plat is en hij niet meer wilt laden .. De lader werkt nog goed maar is denk ik de batterij

 26. goofy zegt

  Ik heb dit probleem ook.
  Alleen geen van de toetsencombinatie’s werkt.
  En nadat ik het, weet ik hoevaak geprobeerd heb, blijft het scherm van mijn telefoon ook continu opnieuw op het oplaadscherm springen…(batterij met een stroom teken)
  Wat nu want de telefoon word ook al een tijdje niet herkend via de pc.
  Spijt dat ik ooit dit toestel heb gehaald toen die uit kwam.

 27. J Bartels zegt

  Na laatste up-date gisteravond, blijft de telefoon herhaald opstarten. Wat nu?? ook de combinatie aan/uit volume laag en home knop werkt niet…

  • Alwin zegt

   ik heb precies het zelfde probleem. ik heb hem gister avond lopen updaten en vervolgens start hij hem nu telkens opnieuw op, ook met het android poppetje en een kruis er door heen

 28. Alwin zegt

  hij geeft bij opstarten ook het android poppetje aan met een uitroepteken, als of hij de android niet meer wil downloaden

 29. Khakha zegt

  Heeft iemand al een oplossing voor het probleem waarbij de telefoon steeds opnieuw opstart? Hij blijft hangen op het samsung scherm en gaat dan weer uit. ALs ik de combo Volume omlaag+home+aan/uitknop doe en vervolgens cancel (dus opnieuw opstart) blijft hij opnieuw opstarten. Hij blijft op dat samsungscherm hangen, gaat uit en weer aan…continue, heel irritant. Als ik ‘m oplaadt hetzelfde, dat bliksemsymbool komt, en gaat, en komt en gaat….Combo volumeknop omhoog+homeknop+aan/uitknop doet het niet omdat hij dus steeds hangt op Samsungscherm en uitvalt, vervolgens weer aan enz. Oplossing iemand?

 30. laulaur zegt

  verdomme! ik heb het nu ook na de update???….. Hij blijft bij mij ook op het Samsung scherm hangen. Hele nacht in de oplader dus 100% zal hij wel zijn.. Hij is erg warm?… En de knoppen indrukken werkt ook niet

 31. Bas zegt

  Mijn S6 Edge heb ik een paar dagen niet aan de stroom gehad. Nu weer opgeladen echter krijg ik er geen leven meer in. Alle hiervoor genoemde acties gedaan.

 32. Nicolette zegt

  Hier ook het zelfde probleem, alle stappen ondernomen die hier op de site staan maar met geen enkel resultaat. telefoon ligt nu al 2 dagen aan de lader en ben er al een week mee bezig. word hier niet goed van.

 33. Maaike zegt

  De actie heeft gewerkt op mijn telefoon! Had de hoop al opgegeven, bijna nieuwe telefoon aangeschaft, tot ik dit artikel tegenkwam. Wonder boven wonder deed hij het weer! Duizend maal dank! Ben heel blij met jullie hulp!

 34. sil zegt

  Hoi
  Mijn telefoon ging ook steeds opnieuw opstarten en tussendoor bleef hij steeds vastlopen na harde reset begon hij weer. Na update. Maar nu start hij helemaal niet meer op helemaal dood. Help iemand oplossing de 3 knoppen Te gelijk werkt ook niet meer. En hij laad ook niet meer op. Heellpp

  Hé silvia

 35. Henning zegt

  Bij mij het zelfde probleem na de laatste update. Regelmatig opnieuw opstarten en na 3 keer vastlopen 🙁
  Volumeknop, home en power knop ingedrukt en ja hoor hij doet het weer. 😉

Praat mee