Specificaties Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 uitgelekt

Ruim een week nadat wij de eerste paar specificaties van de Samsung Galaxy J7 te weten kwamen, liggen de technische details van dat toestel, en van de Galaxy J5 op straat.

samsung-galaxy-j1-1 Specificaties Samsung Galaxy J5 en Galaxy J7 uitgelekt

Het zijn de mannen van Sammobile die de hand wisten te leggen op een uitgebreider overzicht van specificaties van zowel de Galaxy J5 als de Galaxy J7.

Galaxy J7

Zoals wij al te weten kwamen,  is de Galaxy J7 uitgerust met een 5,5 inch scherm – TFT, geen Amoled – met een HD resolutie van 1280 bij 720 pixels. De 64 bit octacore processor wordt gemaakt door Marvell en krijgt een kloksnelheid van 1,2 of 1,5 GHz. Als werkgeheugen moet 1,5 GB volstaan, terwijl intern 8 GB opslagruimte is die door een SD kaart kan worden vergroot. De accu heeft een respectabele capaciteit van 3000 mAh die deze 7,9 millimeter dunne low end phablet van ruim voldoende energie moet voorzien.

Galaxy J5

De Galaxy J5 is zoals je kunt verwachten het iets kleinere broertje van de J7, met een 5 inch HD beeldscherm. Qualcomm’s 64 bit quadcore Snapdragon 410 verzorgt het rekenwerk. Het toestel is 8,5 millimeter dik, en biedt verder plaats aan 1,5 GB RAM, 8 GB opslag, een microSD slot en een 2600 mAh batterij.

Camera’s

Beide toestellen krijgen mogelijk een 13 megapixel camera aan de achterzijde, hoewel de kans schijnt te bestaan dat Samsung uiteindelijk besluit zowel de Galaxy J5 als de J7 uiteindelijk uit te rusten met een acht megapixel sensor.

Aan de voorzijde van de toestellen vinden we – vermoedelijk – dezelfde 5 megapixel selfie camera die we al kennen van toestellen als de Galaxy A5.

Galaxy J serie

De oplettende lezer heeft inmiddels wel in de gaten dat de Galaxy J5 en J7 sterke overeenkomsten vertonen met de Galaxy E5 en Galaxy E7 die een tijdje geleden al in India werden gelanceerd. Hoewel we natuurlijk ook niet precies weten hoe deze vork in de steel zit, lijkt het erop dat de Galaxy J serie inderdaad vergelijkbaar is, maar elders ter wereld op de markt zal gaan komen. In tegenstelling tot de E toestellen, vonden we van de J modellen al wel aanwijzingen voor een Europese release.

Al met al zal het dus de J serie zijn die Samsung’s goedkope smartphone aanbod moet gaan vormen, dat zich prijstechnisch onder de A serie nestelt. De Galaxy J1 is nu al verkrijgbaar – en iets zegt ons dat we niet zo lang meer hoeven wachten op de lancering van de andere J modellen.

Beste Galaxy J7 (2016) aanbiedingen per provider

Praat mee