Samsung registreert Gear W en Wheel UX merknamen

Tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, waar Samsung de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge onthulde, bleef de lancering van een nieuwe, ronde smartwatch uit. Dat deze laatste wel degelijk in de pijpleiding zit bleek al uit recente geruchten, maar nu ook uit het feit dat Samsung in Zuid-Korea aanvragen heeft ingediend voor registratie van de merknamen Gear W en Wheel UX.

samsung-wheel-ux Samsung registreert Gear W en Wheel UX merknamen

Van de nieuwe Gear smartwatch wordt verwacht dat deze rond is, en bediend kan worden middels lunette – een draaibare ring rond de behuizing van het horloge. Dat hier een eigen, nieuwe interface bij hoort laat zich raden.

Nu gebruikte Samsung de term Wheel UX al eerder, voor elementen in de interface van haar Milk Music radio app. Maar uit de beschrijving van de merknaamregistratie wordt snel duidelijk dat de Zuid-Koreanen dit keer de term niet willen gebruiken voor een app, maar voor een horloge – iets dat dus prima past bij de verwacht bedieningsmethode van de aankomende Gear smartwatch.

samsung-gear-w Samsung registreert Gear W en Wheel UX merknamen

Naast de naam van de interface, werd ook de merknaam Gear W ingediend bij het Korean Intellectual Property Office. Eerdere geruchten spraken van de naam Gear A. Welke naam correct zal blijken valt uit de registratie natuurlijk niet te halen. Mogelijk is Samsung van plan meerdere modellen te lanceren die met verschillende letters aangeduid worden. Sinds enige tijd hanteren de Koreanen tenslotte eenzelfde naamgevingsschema voor haar telefoons en tablets.

Voor nu houden we het er dus maar op dat de interface van het nieuwe Gear horloge inderdaad Wheel UX zal heten, en dat er mogelijk meerdere modellen van dit horloge zullen verschijnen – waarvan er eentje de naam Gear W zal dragen.

De aanvragen vind je in ieder geval HIER en HIER. Eerder al was de nieuwe Gear en haar bedieningsmethode te zien op afbeeldingen in een andere patentaanvraag:

samsung-patent-interface-round-smartwatch1 Samsung registreert Gear W en Wheel UX merknamen

Galaxy deal tips

Praat mee