Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update in Nederland (update: 4G versie nu ook)

Hij was al onderweg, en vandaag komt ‘ie dan in Nederland aan: de Android 5.0.2 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Tab S 10.5.

Update (20 mei): inmiddels is de Lollipop update ook beschikbaar voor de 4G versie van de Tab S 10.5.

samsung-galaxy-tab-s-10-5-android-5-0-2-lollipop-update-nederland Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update in Nederland (update: 4G versie nu ook)

Vanaf vandaag is de update naar Android versie 5.0.2 bijgenaamd Lollipop beschikbaar voor de 10.5 inch variant van de Galaxy Tab S met WiFi verbinding.

De update is ruim 900 MB groot, en te downloaden en installeren via de Tab S 10.5 zelf. Let op: voor het hele proces is er zo’n 3 GB vrije ruimte nodig op het apparaat, dus sla indien nodig foto’s, video’s of andere grote bestanden (tijdelijk) elders op.

De update brengt, zoals we in een eerdere preview al zagen, een aantal kleine en grote vernieuwingen naar Samsung’s topmodel tablet. De interface wordt bijgeschaafd, notificaties zien er anders uit, en ook software technisch zijn er een aantal fikse – maar niet direct zichtbare – verbeteringen in deze nieuwe Android versie.

Na de update is het belangrijk in ieder geval alle op jouw Tab S aanwezige apps te updaten, zodat alles optimaal compatible is met Android Lollipop.

Wanneer Lollipop naar de Tab 10.5 met 4G verbinding komt, of naar de 8 inch modellen, is op dit moment niet bekend. De start is er nu, de rest zal hopelijk spoedig volgen.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Tab S geïnstalleerd? Laat hieronder welke veranderingen of vernieuwingen je zoal tegenkomt, en hoe de update verlopen is!

(dank, Henk!)

Galaxy deal tips

Reacties

 1. johan zegt

  Gisteren deze update uitgevoerd,ik had gemengde gevoelens hier over.
  Met de vinger inloggen bleek moeilijker te gaan.
  Ook de streepjes scanner deed het niet goed meer,ook een met andere had ik problemen.
  Het viel me op dat het scherm donkerder was,met een vinger over het scherm kwam er meer helderheid.
  Ook had vanavond vastlopers.
  Ik zie geen duidelijke verbeteringen in het gebruik.
  Dat het scherm steeds donkerder wordt vind ik irritant,en ook de schermrotatie.
  Dit was voor de update ook geen opsteker,geen WhatsApp en films afspelen mislukken
  ook vaak.
  De App’s voor een tablet zijn anders dan voor een smartphone,en moeten niet bij elkaar staan.
  Voor de rest een prachtig toestel.

 2. L0uisa zegt

  Welke Galaxy Tab S krijgt de lollipop update? Alleen de Wi-Fi versie? Ik heb de 4G versie net gekocht, heb ik pech dan?!

 3. Ton H zegt

  Sin,ds de update heb ik problemen met het openen van HCELL bestanden (HANCOM). Telkens een melding dat de applicatie niet kan worden geopend wegens onvoldoende geheugen. Ik heb inmiddels al veel geheugen vrijgemaakt, maar zonder resultaat.
  gr.
  Ton H

  • Ron zegt

   Geheugen loopt voller omdat de bekende apps zoals facebook youtube twitter, google service, etc op de achtergrond zonder toestemming meer wisselgeheugen gebruiken om je privacy makkelijker en sneller te jatten. Sommige draaien ineens zelfs reeel time om je locatie, mail, wachtwoorden, zoekgegevens, contacten etc.. In te zien. Bij het legen hiervan en het zogenaamd beveiligen van de apps zit alsnog binnen 5 sec het wisselgeheugen weer vol met 800mb. Dit ontstaat dus alleen bij wifi internet verbinding omdat de apps dan je gegevens gaan stelen. Dit kan op geen 1 manier verholpen worden aangezien de apps niet geblokkerd kunnen worden, je kan het stoppen door ze te verwijderen maar dan kan je net zo goed je tablet wegggooien.

   Bij screen mirroring incl wifi gebruik incl film kijken kan nu niet meer want het systeem raakt overbelast door het hoge gebruik van het wisselgeheugen en daardoor gaat hij op zwart en start het systeem opnieuw op.

   Amateurs bij samsung! En daarnaast criminelen! Ze hebben wellicht flink wat geld gekregen van facebook/youtube/bilderberg group:amerikaanse inlichtingen dienst om dit te bewerkstelligen!

 4. Johan h zegt

  Hallo, ik heb een Samsung tab s 10.5 wifi. Sinds de update is het scherm veel donkerder, de helderheid dus, ik ben hier echt niet blij mee en vroeg me af of meerdere mensen hier last van hebben? Is het mogelijk om terug de gaan naar de oudere versie? Ik hoor graag jullie antwoorden BVD

 5. Tim zegt

  Ik heb de update uitgevoerd. Beelscherm is idd donkerder, maar dit kan je veranderen bij instellingen.. Verrder is de lay-out van taakbeheer veranderd. Alles is even wennen. Ook het nieuwe toetsenbord is even wennen.
  Wat ik wel vervelend vind is dat je de volgorde van je favorieten niet meer kan aanpassen. Ik heb dit opgelost door alle fvorieten 1 voor 1 opnieuw aan te maken in de door mij gewenste volgorde. Als ik echter nu een nieuwe aanmaak komt deze onderaan te staan en is niet te verplaatsen. Als iemand een plossing weet hoor ik dat graag.

 6. Ron zegt

  ATTENTIE KLACHT ZWART SCHERM SAMSUNG TAB S 10.5, klacht SAMSUNG NOTE 10.1 2014 zwart scherm slechte software traag etc!

  VOLLEDIG AF TE RADEN DE UPDATE VAN MEI 2015 uit te voeren.

  De tab s 10.5 is langzamer aangezien de cache voller loopt en het wisselgeheugen zit om de 5 seconden na het legen weer vol op 800 mb aan troep! Alles werkt trager. Ik heb gemerkt dat alle bekende apps zoals youtube/facebook/linked in/SKYPE/twitter etc gebruiken ineens veel meer wisselgeheugen waardoor het gebruik langzamer is. Ook heb ik via een uitleessysteem kunnen achterhalen dat die bekende apps al je privacy gegevens zoals mail, foto’s, locaties, gesprekken voice memory etc. via wifi constant op de achtergrond aan het stelen is waardoor de totale internet verbinding langzamer is waardoor er steeds lacks ontstaan tijdens een film of serie kijken bij netflix, horizon tv etc.. Daarbij is het wisselgeheugen dus constant vol waardoor het totale systeem overbelast raakt en je tablet op zwart gaat en zichzelf opnieuw opstart. Screen mirroring is nu ook bijna onmogelijk gemaakt want je tablet zal na 15 minuten max op zwart gaan.

  De update is pure oplichterij en gecreerd om jouw privacy gegevens sneller en makkelijker te jatten. Er zijn geen apps of mogelijkheden om de apps op de achtergond uit te zetten dus je kan er niets meer aan doen. Het enige wat je kan doen is al deze apps eraf gooien. Maar dan kan je net zo goed je tablet de prullebak in gooien.

  De layout is qua kleur helemaal niet overzichtelijker aangezien de kleuren veel te licht en flets zijn. Dit is echter een facade om hun intenties van deze update te verdoezelen.

  Ik heb ook een samsung note 10.1 2014 gehad die 3 x terug gestuurd is en de onzettend veel belachelijke problemen met dat ding zijn ook nooit opgelost. Dus ik heb toen mijn geld teruggekregen.

  Echter heb ik een samsung ULTRA HD tv met zogenaamde koppelings voordelen met een tablet dus ik had met me stomme kop de nieuwste samsung tab s 10.5 gehaald. Deze werkte perfect tot aan de update! Ik snap ook wel waarom, het geld voor die tablet tab s is natuurlijk binnen dus nu begint het stelen en jullie hopen natuurlijk dat je de mensen weer kan overhalen voor de nieuwste tablet.

  Mijn samsung ultra hd tv 55′ 2014 is slecht. Sommige pixels zijn te heet geworden van de binnenkant waardoor er een soort van gesprongen gerste korrel uit het scherm is gekomen. Dit heb ik nu op 2 plekken. Je ziet dus 2 witte kleine stippen op mijn scherm wat super afleidt. Samsung selectro heeft aangegeven dat het externe schade is dus ze willen ook niets vergoeden. Momenteel is mijn advocaat en mijn verzekeraar in conclaaf met samsung en waarschijnlijk worden ze zelf gedagvaard aangezien ik alles gefilmd heb en er is genoeg bewijs dat het scherm van binnenuit kapot is gegaan. Het is namelijk een bultje wat naar buiten steekt van +~ 2 mm.
  Het wifi ontvangst van het scherm werkt ook zeer slecht waardoor alle internet functies bijna niet te gebruiken zijn. Echter mijn ps3 en ps4, telefoons en tablets en upcbox hebben 50mb aan bereik op de zelfde locatie van de tv. Er zijn nog meer gebreken met voice en camara gebruik van het systeem, maar die gebruikte ik al niet meer na een week.

  Alles samengevat:

  Je bent niet goed wijs als je nog ooit iets van SAMSUNG koopt. Jullie hebben het voor mij volledig verknalt en ik zal mijn 500 facebook mensen en 1200 twitter volgers en veel forums volledig inlichten over jullie bagger producten. Ik ben gigantisch blij dat ik altijd een apple iphone telefoon heb gehad en dat bericht ook is geschreven met iphone 6.

  Update gister uitgevoerd.

 7. Han zegt

  Ik dacht dat ik het topproduct van Samsung had! Na de update is mijn tablet zo traag als dikke stront in een trechter! Hij werkte zo goed voor de update!

 8. B.van Dijk zegt

  Erg vervelend dat na de update ik mijn Hcell bestanden niet meer kan openen omdat er te weinig geheugen is. Hopelijk komt Samsung spoedig met een oplossing voor dit problem

 9. teun zegt

  Vandaag de update 5.0.2 lollipop opgedrongen gekregen op mijn samsung galaxy tab.

  Enige echte klacht is dat ik op het vergrendelscherm nu niet meer kan wisselen tussen de verschillende gebruikers. Terwijl ik de tab daar juist speciaal voor gekocht had, wisselen moet nu via instellingen, dat is echt bagger.

  Iemand hier een oplossing voor?

  • Fedde zegt

   Wisselen tussen gebruukers kan nof steeds. Bij het aan zetten staat rechtsboven de foto van de huidige gebruiker. Klik deze aan en je kunt een andere gebruiker kiezen. Bij werkt het echter 1000x zo traag dan voor de update…

 10. michel zegt

  Zijn er manieren om de update ongedaan te maken, hier alle zelfde klachten die al eerder genoemd zijn zoals het niet kunnen openen van hcell bestanden en het stotteren en vastlopen bij films en series.

 11. Erik zegt

  Na update naar 5.02 is mijn tab s veel trager geworden. Vakantie mp4’s gaan schokkerig over het scherm. Zowel met VLC als met MX player of de standaard speler. Kan ik nog terug naar android 4 ? Want ik merk geen verbeteringen.

  • Erik zegt

   Probleem is opgelost door de tab eens helemaal uit te zetten en weer opnieuw aan te zetten. Vreemd, want dat had ik al eens eerder gedaan, maar zonder effect.

 12. leon zegt

  Hallo,

  Ik heb in januari 2015 een galaxy tab s 10.5 gekocht met ik denk het standaard besturingssysteem andriod 4.4.2 waarmee alles goed en snel werkte. Nu kreeg ik afgelopen week een update en nu staat er andriod 5.0.2.op als ik nu popcorn time wil afspelen loopt mijn galaxy steeds vast.
  Ik heb al geprobeerd om de fabrieksinstellingen terug te zetten maar 5.0.2. blijft erop staan. en mijn galaxy blijft vast lopen met popcorn time is er een mogelijkheid om het oude besturingssysteem er weer op te krijgen ?

 13. Michiel zegt

  Dankjewel allemaal voor je test van Lollipop op galaxy Tab S 10.5 Tot nu toe heb ik de update weerstaan omdat de tablet uitermate goed werkt met android 4.4.2 Op z’n tenen loopt hij met het navigatiesysteem Osmand op bochtige bergwegen (bloedheet). Ik verwacht een achteruitgang door Lollipop, zelfs de mensen die geen klachten hebben noteren geen vooruitgang op deze site of het moet ‘mooiere vormgeving’ zijn.

  Hoe kan ik de ongevraagde binnengehaalde (niet-geïnstalleerde) data voor de ‘update’ verwijderen EN voorkomen dat het apparaat het opnieuw binnenhaalt?

 14. Dick zegt

  Update is inderdaad een teleurstelling. Waar ik me aan erger is de zeer korse tijd dat het startscherm (waar je moet vegen) zichtbaar is om met je vinger naar het bureaublad met iconen te gaan, die is veel te kort. Ook het scherm lijkt iets minder vol van kleur, ook de nieuwe kleurinstelling vind ik niet mooi, de letters van het toetsenbord zijn lelijker en rafeliger. En nog meer nadelen. Lollipop is geen beste update.

Praat mee