Samsung Galaxy S6 staat zijn mannetje in uitgebreide camera vergelijking

Dat de camera van Samsung’s nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge nogal goed is, bleek o.a. al uit een eerdere vergelijking met de iPhone 6 Plus. De echte liefhebber kan nu ook zien hoe het toestel zich verhoudt tot onder meer HTC’s One M9, en Nokia’s Lumia 1020 en 1520 de befaamde 808 PureView.

samsung-galaxy-s6-versus-lumia-1520-camera-vergelijking-2 Samsung Galaxy S6 staat zijn mannetje in uitgebreide camera vergelijking

Details vastgelegd met de camera van de Samsung Galaxy S6 (afb: SmartCam.club)

Een uitgebreide vergelijking op SmartCam.club laat verschillende smartphone camera’s – de Galaxy S6 incluis dus – los op uiteenlopende scenes en omstandigheden. De opvallendste in een serie interessante conclusies: bij voldoende licht blaast de Galaxy S6 de concurrentie uit het spreekwoordelijke water. Bij minder licht liggen de resultaten dichter bij elkaar, en als het op flitslicht aankomt zijn natuurlijk de Xenon flitser van de Lumia 1020 en 808 PureView onovertroffen.

samsung-galaxy-s6-versus-lumia-1520-camera-vergelijking-1 Samsung Galaxy S6 staat zijn mannetje in uitgebreide camera vergelijking

Details vastgelegd met de camera van de Nokia Lumia 1520 (afb: SmartCam.club)

Ook zou de serieuze fotograaf baat hebben bij een handmatig instelbare apertuur en sluitertijd – instellingen die ook in de Pro stand van de camera van de Galaxy S6 ontbreken. Daar tegenover staat natuurlijk dat Samsung expliciet haar best gedaan om de camera van het toestel zo eenvoudig mogelijk te maken, wat geen onlogische beslissing is voor een toestel dat zich juist richt op de gemiddelde consument.

Voor de complete en erg interessante vergelijking inclusief veel beeldmateriaal kun je terecht op SmartCam.club HIER en HIER.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee