Samsung Galaxy S6 verkoopt nog beter dan verwacht (vooral de S6 Edge)

Ondanks het feit dat iedereen – Samsung zelf incluis – hoge verwachtingen had van de verkoop van de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, lijken de Zuid-Koreanen de zaak toch nog onderschat te hebben. Met name naar de S6 Edge is veel meer vraag dan voorspeld.

samsung-galaxy-s6-gc5 Samsung Galaxy S6 verkoopt nog beter dan verwacht (vooral de S6 Edge)

Vorige week nog werd duidelijk dat Samsung zelf recordverkopen verwacht, evenals problemen bij het leveren van voldoende exemplaren van de Galaxy S6 Edge. Uit Zuid-Korea zelf komt nu het bericht dat de situatie nog wat ernstiger is dan verwacht. Omdat maarliefst de helft van alle verkochte S6 modellen een Edge is – in tegenstelling tot eerdere schattingen van rond de 25% – kan het nog meer dan een maand gaan duren voor de tekorten voor dit toestel enigszins weggewerkt zijn, aldus een niet bij naam genoemde industry official.

De afgelopen dagen zouden de verkopen van de verschillende S6 modellen een all time high hebben bereikt – beter verkopen dus dan enig Galaxy S toestel in voorgaande jaren.

Precieze verkoopaantallen heeft Samsung zelf overigens nog niet bekend gemaakt. Het wachten is op één of andere indrukwekkende mijlpaal – X miljoen toestellen binnen Y dagen, zoiets. Maar dat de Zuid-Koreanen na een moeizaam 2014 weer boven verwachting goede zaken doen mogelijk duidelijk zijn.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee