Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: stel Adapt Sound in voor een beter geluid

Niet iedereen heeft dezelfde oren, en niet iedereen gebruikt dezelfde oor- of koptelefoon. Om toch het maximale te halen uit jouw eigen gehoor én koptelefoon heeft Samsung de Galaxy S6 – net als sommige andere Galaxy telefoons – uitgerust met de Adapt Sound feature. Maar die moet je wel even instellen.

samsung-galaxy-s6-tip-geluid-verbeteren-adapt-sound-1 Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: stel Adapt Sound in voor een beter geluid

Niet verrassend vind je Adapt Sound op je Galaxy S6 (en S6 Edge uiteraard) in de Instellingen onder Apparaat. Kies Geluiden en meldingen (1) en vervolgens Geluidskwal. en- effecten (2). Als je nu op Adapt Sound tikt (3), begint de instel-, of beter: afstelprocedure.

samsung-galaxy-s6-tip-geluid-verbeteren-adapt-sound Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: stel Adapt Sound in voor een beter geluid

Zoals je Galaxy S6 zelf ook aangeeft: je kunt dit het beste in een rustige omgeving doen met weining omgevingsgeluid. Het instellen van Adapt Sound lijkt een beetje op een bezoek aan de oorarts. Zodra je op Start tikt (4), krijg je een lange serie piepjes te horen – sommige zijn inderdaad hoorbaar, andere zijn te zacht, te hoog of te laag. Jij moet dus iedere piep aangeven of je ‘m wel of niet kunt horen (5).

samsung-galaxy-s6-tip-geluid-verbeteren-adapt-sound-piepjes Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: stel Adapt Sound in voor een beter geluid

Op deze manier zoekt het toestel de grenzen op – per frequentie, links en rechts – van wat je kunt horen, om zo de weergave van muziek en telefoongesprekken te optimaliseren voor jouw koptelefoon, en oren.

Als je alle piepjes en vragen hebt doorlopen, kun je nog kiezen voor een voorbeeld van muziekweergave zonder en met Adapt Sound (6), zodat je precies kunt horen wát de functie voor jou doet.

Voor de echte audiofiel is Adapt Sound natuurlijk niet per se een aanwinst, maar voor de gemiddelde muziekconsument zorgt de functie voor een veel vollere geluidsweergave. Zelf proberen is dus zeker de moeite waard.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee