Samsung Galaxy S6 (en Edge) gecertificeerd milieuvriendelijk

Bij een doordacht ontwerp- en productieproces komt meer kijken dan alleen de vraag ‘hoe maken we een telefoon zo snel, goedkoop en kwalitatief mogelijk?’ Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn ook belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Tot nu toe verkreeg Samsung voor de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge in vier grote landen certificatie van beide.

samsung-galaxy-s6-eco-certificatie-milieu Samsung Galaxy S6 (en Edge) gecertificeerd milieuvriendelijk

Op haar eigen blog legt Samsung uit hoe zowel de Galaxy S6 en S6 Edge zelf, alsook het productieproces en de verpakking het resultaat zijn van haar eigen Eco-design Process – een initiatief dat in 2004 werd gestart.

In de Verenigde Staten verleende Underwriters Laboratories beide toestellen de ‘platinum’ Sustainability Product Certification voor het voldoen aan criteria voor onder meer toxiciteit, energie-efficiëntie en mogelijkheid tot hergebruik van product en verpakking.

Het Engelse Carbon Trust verleende haar goedkeuring in de vorm van het CO2 Measured Label, en in Brazilië deed de Associação Brasileira de Normas Técnicas een duit in het zakje met haar COLIBRI label. Tot slot verkregen de Galaxy S6 modellen in Rusland de Vitality Leaf certificatie van de lokale Ecological Union.

Wil je echt weten wat al deze certificaten en stempels van goedkeuring betekenen zul je nogal wat documentatie moeten doorspitten. Samsung zelf legt in ieder geval uit dat de verpakkingen van de toestellen uit 100% gerecycled papier worden gemaakt, en – evenals de handleiding – bedrukt met milieuvriendelijke soja inkt. Ook in accessoires zoals de oplader wordt deels hergebruikt plastic gebruikt.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee