Samsung Galaxy S6 (Edge) tips om het meeste uit je beeldscherm te halen

Als je al een Samsung Galaxy S6 of Galaxy S6 Edge in handen hebt weet je het al: beide toestellen zijn voorzien van een waanzinnig mooi beeldscherm. Tijd voor een paar tips om hier het meeste uit te halen.

samsung-galaxy-s6-edge-tips-beeldscherm-kleuren-helderheid-zonlicht Samsung Galaxy S6 (Edge) tips om het meeste uit je beeldscherm te halen

Hieronder lees je hoe je de kleurweergave op het scherm van de Galaxy S6 aan je eigen smaak aanpast, en hoe je het scherm zo helder mogelijk kunt instellen zodat deze ook in direct zonlicht goed leesbaar blijft.

Scherm modus

De belangrijkste aanpassing aan de schermweergave van de Galaxy S6 (Edge) is het kiezen van de Scherm-modus. Hou je van felle kleuren? Of wil je liever een rustiger, natuurlijker weergave?

samsung-galaxy-s6-edge-kleurweergave-aanpassen-scherm-modus Samsung Galaxy S6 (Edge) tips om het meeste uit je beeldscherm te halen

Ga in de Instellingen naar het kopje Display (1) en kies vervolgens Scherm-modus (2). Je kunt nu kiezen uit vier verschillende standen voor de kleurweergave (3). Standaard staat  het toestel op Aanpasbaar display. In deze stand wordt de kleurweergave aangepast aan wat er op dat moment op het scherm te zien is. Dit is niet de meest natuurlijk ogende stand, maar zorgt er wel voor dat wát er op het scherm staat er in feite vanaf lijkt te spatten.

Onze favoriet blijft toch wel de Basis modus, waarin alles er wat rustiger uitziet. En het belangrijkste: dit is de stand waarin alles het meest natuurgetrouw op je scherm getoond wordt – en de stand waarin het scherm van de Galaxy S6 in feite het beste telefoonscherm op dit moment is.

De andere twee standen – AMOLED-bioscoop en AMOLED-foto – geven beide een flink verzadigde kleurweergave, waarbij de eerste (duh!) erg geschikt is als je films kijkt op je telefoon. Natuurlijk is het allemaal niet, maar het kan er wel erg mooi uitzien.

samsung-galaxy-s6-scherm-helderheid-maximaal-handmatig Samsung Galaxy S6 (Edge) tips om het meeste uit je beeldscherm te halen

In fel zonlicht

Zoals je waarschijnlijk wel weet kun je de helderheid van het scherm zowel handmatig als automatisch regelen. Maar als je het scherm zelf met de hand – met de regelaar op het notificatiescherm – zo fel mogelijk zet (4), haal er niet het maximale uit. Als je ‘m op automatisch – Auto aanvinken (5) – zet kan het scherm van de Galaxy S6 (Edge) nog véél helderder worden.

samsung-galaxy-s6-scherm-helderheid-maximaal-automatisch-zonlicht Samsung Galaxy S6 (Edge) tips om het meeste uit je beeldscherm te halen

Overigens: ook met de helderheid op Auto blijft de regelaar actief. Je past in feite de automatische helderheid aan aan je eigen behoeften. Met de regelaar op maximaal én Auto aangevinkt blijft is scherm in ieder geval ook in direct zonlicht goed leesbaar – hoewel dit natuurlijk niet de meest energiebesparende manier is.

’s Avonds

Waar je in direct zonlicht een zo fel mogelijk scherm wilt, is dat ’s avonds in het donker natuurlijk juist niet het geval. Met de regelaar helemaal terug geschoven wordt het scherm heel erg donker – zó donker dat je zelf ’s avonds in bed met het licht uit nog prettig kunt lezen, zonder verblind te worden.

Meer tips?

Check vooral ook onze dagelijks groeiende verzameling Galaxy S6 (Edge) tips en trucs!

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Chris zegt

    Als ik Thema gebruik en ik schakel de telefoon uit en zet hem weer aan gaat de kleur in NotifIcatie scherm terug naar de een bruine kleur van een ander thema. Hoe kan ik veranderen. IK wordt daar een beetje hopeloos van. Moet iedere keer weer andere thema inschaken. maar hij houd de kleur niet vast . als ik hem weer uitzet.

Praat mee