Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: apps vastpinnen op het scherm

Samsung’s Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge zijn de eerste Galaxy toestellen waarin een nieuwe snufje van Android Lollipop verwerkt is: screen pinning. Oftewel: je kunt apps ‘vastpinnen’ op het scherm, zodat de gebruiker – behalve die app gebruiken – niets anders met het toestel kan doen. Handig, bijvoorbeeld, als de kids een spelletje willen spelen.

samsung-galaxy-s6-tip-apps-screen-pinnen-vensters-vastmaken Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: apps vastpinnen op het scherm

Je kent het misschien wel: het kroost wil Candy Crushen op je telefoon, maar uiteindelijk komen ze vroeg of laat in de telefoon app terecht en bellen daar willekeurige mensen die je al jaren niet hebt gesproken. Natuurlijk heeft Samsung haar speciale Kids Stand die je apart kunt installeren, maar laten we eerlijk zijn: dat is ook weer zo’n gedoe. Met screen pinning – of in het Nederlands: Vensters vastmaken – kun je ervoor zorgen dat de kids alleen Candy Crush kunnen spelen, zonder toegang te hebben tot de rest van je Galaxy S6 (Edge).

samsung-galaxy-s6-tip-apps-screen-pinnen-vensters-vastmaken-inschakelen Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: apps vastpinnen op het scherm

Om deze feature te gebruiken zul ‘m eerst in moeten schakelen. Ga in de Instellingen naar de optie Schermvergr. en beveilig. (1). Helemaal onderin vind je nu de optie Andere beveiligingsinstellingen (2). Kies deze, en tik vervolgens op Vensters vastmaken (3). Rest nu nog het aanzetten met de ‘schakelaar’ rechtsboven (4).

samsung-galaxy-s6-tip-apps-screen-pinnen-vensters-vastmaken-inschakelen-2 Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: apps vastpinnen op het scherm

Je kunt een applicatie vastpinnen als je naar het overzicht met recente gebruikte apps gaat (met de Toets recent, links van de Home knop). Schuif de voorste app iets omhoog, en tik op het punaise symbool (5) om deze applicatie – in het voorbeeld hierboven de browser – vast te zetten op het scherm.

Vink eventueel Vragen naar vingerafdruk aan (6) als je wilt dat je na het afsluiten van de gepinde app terug gaat naar het vergrendelscherm. Kies OK (7), en de je kunt nu alleen nog maar deze ene applicatie gebruiken.

samsung-galaxy-s6-tip-apps-screen-pinnen-vensters-losmaken1 Samsung Galaxy S6 (Edge) tip: apps vastpinnen op het scherm

Om deze stand te verlaten moet je de toetsen Recent en Terug – links en rechts van de Home knop – eventjes tegelijkertijd ingedrukt houden (8). Daarna kun je weer andere dingen doen met je Galaxy S6 (Edge), tenzij je eerder dus Vragen naar Vingerafdruk (6) had aangevinkt.

Al met al is dit dus een klein maar fijne feature, vooral als je kinderen hebt die graag spelletjes spelen, Netflix kijken, etc. etc. Houdt ons de komende tijd goed in de gaten voor veel meer tips en trucs voor de Galaxy S6 en S6 Edge.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee