Samsung Galaxy S6 (Edge) tipje: screenshot (schermafbeelding) maken

In feite maak je een screenshot – ahum, schermafbeelding – op de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge hetzelfde als op voorgaande Galaxy S toestellen. Maar omdat de toestellen een flink aantal nieuwe Galaxy gebruik(st)ers aantrekken, voegen we deze toch toe in ons immer groeiende lijst Galaxy S6 tips en trucs.

samsung-galaxy-s6-edge-schermafbeelding-screenshot-maken Samsung Galaxy S6 (Edge) tipje: screenshot (schermafbeelding) maken

De makkelijkste manier om een schermafbeelding te maken op de Galaxy S6 is het tegelijkertijd indrukken van de Home en Power knoppen, en deze eventjes vast te houden. Ow, je wilt het toch wat ingewikkelder? Dat kan. Ga in de Instellingen naar het kopje Bewegingen en gebaren (1), en zorg dat Vegen voor schermafbeelding ingeschakeld is (2).

samsung-galaxy-s6-schermafbeelding-vegen-hand Samsung Galaxy S6 (Edge) tipje: screenshot (schermafbeelding) maken

Je kunt nu dus een schermafbeelding maken door met de zijkant van je hand van links naar rechts of van rechts naar links over het beeldscherm te vegen.

Overigens: gemaakte schermafbeeldingen vind je als je naar de Galerij app van je Galaxy S6 (Edge) gaat, in een map die automatisch wordt aangemaakt met de naam Screenshots.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. zegt

    Ik heb een nieuwe S6 maar als ik een screenshot wil maken zegt t dat dat niet kan vw veiligheidsinstellingen. Krijg t niet voor elkaar om dit te veranderen. Tips?

  2. Dirk Van Giel zegt

    Heeft er iemand ook de volgende ervaring als ik bij het maken van screen shots op een S6 Edge : screen shot maken via shorcut keys Home en Power werkt enkel als WIFI is ingeschakeld… raar maar waar.

Praat mee