Samsung Galaxy S6 (Edge) opnieuw beste smartphone camera in professionele test

Het wordt langzamerhand een tikje voorspelbaar: professionele testers die concluderen dat de Samsung Galaxy S6 Edge – en daarmee ook zijn Edge-loze broer, de Galaxy S6 – de beste camera heeft die in een telefoon te vinden is. Dit keer zijn het de experts van DxOMark die de conclusie niet kunnen vermijden.

samsung-galaxy-s6-edge-beste-smartphone-camera1 Samsung Galaxy S6 (Edge) opnieuw beste smartphone camera in professionele test

DxOMark onderwerpt camera’s op professionele, rigoreuze wijze aan een serie strenge tests om te bepalen wat de sterke en zwakke punten zijn. De Galaxy S6 Edge blijkt overall de telefoon te zijn met de beste camera (score: 86), en laat daarmee de Galaxy Note 4 (83) – de nummer twee op dezelfde lijst – en Apple’s iPhone 6 en 6 Plus achter zich (beide 82 punten).

Als sterke punten van de camera van de S6 Edge noemt DxOMark de hoge mate van detail en lage beeldruis bij voldoende licht, de goede belichting, snelle autofocus en prima witbalans, én de mate waarin details ook bijna weinig licht worden vastgelegd.

De nadelen bestaan vooral uit meer ruis bij weinig licht, kleurschifting, en een groen-gele kleurafwijking onder sommige omstandigheden bij gebruik van de LED flitser.

Daarnaast heeft DxOMark het toestel ook direct vergeleken met de naaste concurrenten, dus voor wie het fijne wil weten van de precieze scores en onderlinge verhoudingen is de complete review HIER een dikke aanrader.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee