Samsung Galaxy S6 (Edge) camera tip: eenvoudig handmatig belichting aanpassen

De camera app van de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge is overzichtelijk, en bevat naast een aardig Pro stand nog een snufje die al gauw, uhm, onderbelicht raakt. Je kunt namelijk niet alleen handmatig focussen, maar net zo makkelijk de belichting aanpassen.

samsung-galaxy-s6-tip-camera-auto-exposure-belichting Samsung Galaxy S6 (Edge) camera tip: eenvoudig handmatig belichting aanpassen

Iedereen met een Galaxy Note 4 kent dit trucje misschien al, en omdat hij best handig is is het fijn dat Samsung ‘m ook in de Galaxy S6 heeft gebakken. Je kunt de belichting van een foto aanpassen aan een specifiek deel van de scene. Als je je vinger op het scherm legt focus de camera op dát punt. Maar als je je vinger wat langer op die plek laat liggen, past ook de belichting zich aan.

Hoewel de automatische HDR stand in meeste gevallen prima werkt, kan het zijn dat je in een enkel geval een donker deel van een foto handmatig meer wilt ‘uitlichten’. Hieronder geven we een wat overdreven voorbeeld wat de functionaliteit duidelijk maakt. Bij de eerste foto is de belichting aangepast aan de muur, op de tweede foto aan het donkere deel van de speaker. In het voorbeeld wordt de rest natuurlijk veel te licht, maar soms kan het toch handig zijn om juist in het donkere deel van de foto meer details zichtbaar te maken, als HDR niet voldoende effect heeft.

samsung-galaxy-s6-camera-tip-handmatige-belichting-1 Samsung Galaxy S6 (Edge) camera tip: eenvoudig handmatig belichting aanpassen

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee