Galaxy S4 (en Galaxy Note 3) Lollipop tip: help, waar zijn mijn widgets?

Deze week de Nederlandse Samsung Galaxy S4 de update naar Android 5.0 Lollipop, die flinke vernieuwingen voor de TouchWiz interface brengt. En je zult de eerste niet zijn die na de update het overzicht met beschikbare widgets niet meer kan vinden – als je tenminste gewend was deze vanuit het overzicht met applicaties toe te voegen. Ze zijn er natuurlijk nog wel, maar niet meer dáár. Deze tip is in feite natuurlijk voor iedere Galaxy uit 2013, dus bijvoorbeeld ook voor de Galaxy Note 3.

samsung-galaxy-s4-note-3-android-lollipop-widgets Galaxy S4 (en Galaxy Note 3) Lollipop tip: help, waar zijn mijn widgets?

Tot nu toe vond je de widgets op je Galaxy S4 (en Note 3, etc.) in een andere tab in je apps overzicht, waar de meeste gebruik(st)ers naartoe gaan via het Apps icoontje. In Android 5.0 Lollipop vind je ze op deze manier dus níet meer, want ze het apps overzicht heeft geen tab meer voor widgets.

Druk in je thuisscherm op de Menu toets – óf leg je vingertop even iets langer op een lege plek op dit scherm – en je komt in de vernieuwde instellingen voor het startscherm terecht. En onderin, in het midden, staan ze: de widgets.

samsung-galaxy-s4-android-lollipop-widgets Galaxy S4 (en Galaxy Note 3) Lollipop tip: help, waar zijn mijn widgets?

Overigens: natuurlijk kon je in Android 4.4 ook al naar de widgets en apps gaan als je in het startscherm op de Menu toets drukte – zoveel is er dus niet veranders. Maar als je, zoals hierboven beschreven, gewend was om ze via het Apps icoontje in het apps overzicht te vinden, weet je nu weer waar je wél moet zijn.

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

 1. Ellen zegt

  De widgets heb ik wel gevonden maar ik kan ze niet plaatsen! Of mijn apps verplaatsen daar ik dan de melding touchwiz-start is gestopt… en dan loopt ie vast! Helpp voor n patch of oplossing

   • Paolo zegt

    ik heb al een paar uren zitten zoeken ook op Engelse websites en vind nog nergens een antwoord. Laat me svp horen wanneer je wat weet. De keuze terugzetten naar fabrieksinstellingen ken ik maar daar dat vind ik nog te rigoureus.

 2. nancy zegt

  Na de updaten staat er bij de widget geen kleine s-planner meer. Je kon daar voor een aantal dagen je agenda zien. Of kijk ik niet goed?

  • Ben zegt

   naar widgets gaan zoals hier op deze site beschreven. Je ziet dan de S planner op week en dag formaat. Maak je keuze wat je wil zien en houd dat even ingedrukt. De S planner gaat dan naar een van de schermen van je startpagina. Vanuit daar kun je hem naar je echte startpagina verschuiven (die met dat huisje)

   • Stylish777 zegt

    Ze vroeg toch naar de widget waar je een aantal dagen kunt zien en die is inderdaad weg. Zeer irrtitant. Net als de nieuwe manier van notificaties die niet meer zichtbaar zijn op het vergrendelscherm tenzij je ze leesbaar maakt, wat ik niet wil en niet hoefde met het oude systeem.

 3. VG zegt

  Gisteren de Lollipop-update geinstaleerd, alles werkte perfect daarna. Vanmorgen werkte een app (netflix) niet naar behoren en ik heb opnieuw opgestart. Nu werken mijn apss van google services niet meer en ik ben ongeveer de helft van mijn gewone apps kwijt, zoals whatsapp swiftkey shazam. Mijn Playstore werkt helemaal niet meer dus ik kan ook niets terugzetten. Wat kan ik doen?

 4. Peter zegt

  Wat een waardeloze update…..
  Ik heb niet gevraagd om deze verandering!
  Hoe krijg ik mijn widget terug op mijn startscherm? Dat staat nergens!

  Wat is er verbeterd aan deze update?

 5. H. de weg zegt

  Steeds als ik een widget wil installeren dan crasht Touchwizz, m.a.w. ik kan geen widgets meer installeren.
  Ben bang dat ik toch een volledige factory reset moet gaan doen. Camera is wel beduidend sneller.

 6. nmb zegt

  Vanavond om 20:00 uur een updaten uitgevoerd op mijn galaxy s4 het is nu 3,5 uur later en het is nu voor de 5e de keer opnieuw opgestart en voor de 5e keer berg met apps optimaliseren. Mijn playstore, fb en WhatsApp zijn verwijderd. Gaat dit wel goed?? Aub hulp

 7. MV zegt

  Na de update constant vastlopen van apps. Heb fabrieksinstellingen opnieuw moeten doen. Ik ben ook een aantal apps kwijt maar het ergste is dat ik in de S Planner de gesynchroniseerde agenda’s van Outlook en Google wel terug vind, maar mijn afspraken die ik via S Planner ingegeven heb ben ik kwijt en dat is minder prettig! Nochtans een backup gedaan eerst. Van S Memo heb ik nochtans wel alles terug.

 8. Jeroen zegt

  Ik heb allemaal problemen met app’s wifi verbinding etc etc.
  Hoe kan ik terug naar mijn vorige versie deze lilkipop 5 is een drama.
  of is er al een bugfix update.
  ik heb een note 3.
  Graag reactie PLEASE! !

Praat mee