Engelse provider: ‘Samsung Galaxy S4 Mini krijgt geen Android 5.0 Lollipop update. Of wel.’

Hoewel zijn grote broer inmiddels rijkelijk is voorzien van de Android 5.0 Lollipop update voor allerlei toestelvarianten, laat een Engelse provider weten dat de Samsung Galaxy S4 Mini deze stap niet zal gaan maken. Of toch wel.

samsung-galaxy-s4-mini-update-november-knox Engelse provider: 'Samsung Galaxy S4 Mini krijgt geen Android 5.0 Lollipop update. Of wel.'

Wijzelf hadden de kans op een Android Lollipop update voor de Galaxy S4 Mini tot nu toe ingeschat als ‘misschien‘. Echter, de support afdeling van de Engelse provider Three liet vandaag via Twitter weten dat het toestel niet aanmerking komt wegens het ‘beperkte geheugen’.

De Galaxy S4 Mini is voorzien van 1,5 GB werkgeheugen, wat weliswaar niet opvallend veel is, maar ook niet per se heel weinig. Desondanks zou het een update naar Android Lollipop – die gecombineerd moet worden met Samsung’s TouchWiz interface, én mogelijk software van de provider zelf – in de weg staan. Aldus de provider, die er later nog aan toevoegde dat de informatie bevestigd zou zijn door Samsung zelf.

Echter, het verhaal wordt verwarrend, als de klantenservice van de Ierse tak van hetzelfde bedrijf op dezelfde dag laat weten dat de update wél in de pijpleiding zit – de software zou al goedgekeurd zijn zelfs – met als toelichting dat Ierse updates anders kunnen zijn dan die van hun Engelse naamgenoot.

Veel wijzer worden er vooralsnog niet van. Maar in ieder geval is dit het eerste concrete stukje informatie over een Lollipop update voor de S4 Mini, ook al is deze dan volledig tegenstrijdig. Normaal zouden we een korreltje zout aanraden, maar in dit geval is dat wat lastiger…

(via)

Beste Galaxy S4 Mini deals per provider

Reacties

  1. benny zegt

    ik heb zo is rond op internet gezoght en ja de ander zegt nee en de andre zegt wel op mijn s4 mini wel gt 19195 dus happy maar wanneer

Praat mee