‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt UHD display met 3840 x 2160 pixels’

‘Het enige nadeel van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy Note 4 is de te lage schermresolutie. Het is zo irritant dat de individuele pixels onder een microscoop gewoon te onderscheiden zijn.’ Tot deze conclusie komt natuurlijk echt helemaal niemand. Toch lijkt de kans te bestaan dat Samsung later dit jaar een scherm met een nóg hogere resolutie en pixeldichtheid in de Galaxy Note 5 zal stoppen. Gewoon, want, daarom.

samsung-galaxy-note-5-uhd-4k-display 'Samsung Galaxy Note 5 krijgt UHD display met 3840 x 2160 pixels'

De bovenstaande afbeelding toont een slide uit een Samsung presentatie die ruim een jaar geleden al werd gehouden, en waarop te zien is dat voor 2015 het UHD scherm met de onwaarschijnlijk hoge resolutie van 3840 bij 2160 pixels in de planning staat.

Tel hierbij een nieuw gerucht op dat de Galaxy Note 5 een scherm krijgt met een diagonaal van 5,89 inch – 5,78 voor een mogelijke Edge versie van het toestel – en rekenwerk leert dat we een pixeldichtheid zijn van 748 pixels per inch – 762 voor de Edge variant. Hierbij verbleekt de toch ook niet misselijke 577 pixels per inch van de Galaxy S6.

Of het bovenstaande allemaal klopt is uiteraard nog maar de vraag. Tenslotte is het rijkelijk vroeg voor geruchten rond de Note 5. Aan de andere kant: de Galaxy Note 4 was het toestel waarmee Samsung de stap maakte naar een QHD scherm, dus waarom zou de volgende resolutiesprong inderdaad niet samen met de Note 5 komen?

Dat staat natuurlijk allemaal los van de eeuwige discussie of dit soort steeds hoger wordende resoluties überhaupt ergens op slaan. Of anders gezegd: wanneer komt het moment dat Samsung besluit dat genoeg ook echt genoeg is? Wie het weet mag het zeggen!

Reacties

  1. chris zegt

    Ik kan me 1 goede reden bedenken voor een UHD resolutie: VR brillen.
    Zelf heb ik er geen ervaring mee, maar de resolutie wordt dan sowieso door 2 gesplitst, voor ieder oog een helft. Ik lees in veel reviews dat de beelden nog wel scherper zouden mogen zijn in virtual reality om het realisme te vergroten In dat geval gaat een nóg hogere resolutie dan de s5 en note4 nut hebben.

    • ken zegt

      Ja het gaat meer om de virtuele kant en het commerciele aspekt van samsung om zoveel mogelijk te verkopen zonder vr bril heb je der niks aan want zulke pixels kan je niet met blote oog onderscheiden

Praat mee