Samsung Galaxy Note 4 versus HTC One M9 vergelijking: welke is sneller?

De Galaxy S6 laat zien dat de nieuwe generatie processoren een flink stuk sneller (kunnen) zijn dan de chips in telefoons die net even een paar maanden ouder zijn – zoals de Galaxy Note 4. HTC’s S6-uitdager, de One M9, heeft zo’n nieuwe processor: Qualcomm’s Snapdragon 810. Maar is deze echt zoveel sneller dan de Snapdragon 805 van de Galaxy Note 4? Een praktijktest moet het uitwijzen.

samsung-galaxy-note-4-versus-htc-one-m9-vergelijking-snelheid Samsung Galaxy Note 4 versus HTC One M9 vergelijking: welke is sneller?

De mensen van PhoneArena legden de Galaxy Note 4 naast de HTC One M9, en werkten zich door een fikse stapel apps en handelingen heen om te kijken welk toestel in de praktijk vlotter zijn werk doet. Het resultaat: de Note 4 doet niet onder. In tegendeel.

samsung-galaxy-note-4-versus-htc-one-m9-vergelijking Samsung Galaxy Note 4 versus HTC One M9 vergelijking: welke is sneller?

Op een paar veelgebruikte apps na – telefoon, contacten, email – is het toestel structureel sneller dan de M9. Een handjevol apps start op beide toestellen even snel, maar 14 van de geteste applicaties zijn op de Note 4 sneller gereed voor gebruik – aldus bewijzend dat een nieuwe generatie processor niet automatisch tot een vlottere gebruikerservaring leidt.

Overigens draait de geteste Galaxy Note 4 al op Android versie 5.0.1, die in Nederland tot nu toe alleen op Vodafone’s branded toestel beschikbaar is. HTC’s One M9 is voorzien van Android 5.0.2.

Voor de liefhebber is er natuurlijk ook een filmpje, waarin je alles op het gemak voorbij ziet komen:

Beste Galaxy Note 4 deals per provider

Reacties

  1. johan zegt

    ik heb een note 4, en het is grappig te lezen dat hij sneller is. Maar in de praktijk merk je hier echt geen zak van. Als ik kijk naar de video, denk ik echt wie merkt dit nou echt ?

Praat mee