Samsung Galaxy A8 specificaties duiken op

Hoewel de kersverse Galaxy A7 het topmodel is van Samsung’s A serie toestellen – mid range smartphones met een premium aluminium design en bouwkwaliteit – ontdekten wij enige tijd geleden al dat er nog meer A telefoons in de pijpleiding zitten. Van een daarvan – de Galaxy A8 – duiken nu de eerste technische specificaties op.

samsung-galaxy-a5-review-3 Samsung Galaxy A8 specificaties duiken op

Wil je meer weten over Samsung’s nieuwe A serie? Check dan ook onze uitgebreide review van de Galaxy A5

De Galaxy A8 is inderdaad – zoals de nummering al doet vermoeden – het nog-iets-grotere broertje van de Galaxy A7. Het 5,7 inch 1080p full HD Amoled scherm is in feite vergelijkbaar met dat van de Galaxy Note 3. Met name opvallend zijn de afmetingen van de A8: het 140 gram zware toestel meet 158 bij 77 millimeter, maar is slechts 5,9 millimeter dun.

De Galaxy A8 draait op een 64 bit octacore processor van Qualcomm, de Snapdragon 615, heeft 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Of deze uitbreidbaar is, is verder niet bekend. Een flinke 3050 mAh accu geeft het toestel genoeg stroom om een zware werkdag op het gemak door te komen.

Een andere noemenswaardige upgrade ten opzichte van de Galaxy A7 is de camera, die met zijn 16 megapixel sensor een hogere resolutie heeft. Mogelijk gaat het hier om dezelfde sensor die we al kennen van de Galaxy S5, of misschien zelfs die van de Note 4 – maar dit is allerminst duidelijk.

Al met al lijkt de Galaxy A8 vooral een mid range phablet te zijn, met volwaardige hardware aan boord. Op dit moment lijkt de grootste kink in de release kabel – vanuit Nederlands perspectief – dat het toestel in eerste instantie bestemd lijkt voor de Chinese markt. Toch wekt de modelcode van het beschreven toestel – SM-A800F – wel degelijk de indruk dat een Europese release tot de mogelijkheden behoort (want ‘F’).

Echter, het zal nog even duren voordat het zover is. Tot nu toe weten we in feite alleen dát er een Galaxy A8 komt, en dat het toestel mogelijk over de hierboven beschreven eigenschappen beschikt. Met korrels zout in de aanslag wachten we voor nu af tot er meer informatie opduikt.

(bron)

Galaxy deal tips

Praat mee