Samsung baas verwacht recordverkoop Galaxy S6, en S6 Edge tekorten

Wie om één of andere reden graag wil weten hoeveel Galaxy S6 toestellen er verkocht gaan worden, zal nog even moeten wachten tot er echte aantallen bekend worden gemaakt. Maar een Samsung topman liet gisteren weten dat het toestel mogelijk eerdere verkooprecords van het bedrijf zal verbreken. De keerzijde van deze medaille: waarschijnlijk zal Samsung de vraag naar de Galaxy S6 Edge (nog) niet kunnen bijbenen.

samsung-galaxy-s6-edge-wolfson-dac-geluid Samsung baas verwacht recordverkoop Galaxy S6, en S6 Edge tekorten

Op een media evenement liet Samsung Mobile baas J.K. Shin doorschemeren recordverkopen te verwachten voor de gloednieuwe Galaxy S6, die vanaf morgen officieel in de winkels zal landen. Dit zou een uitermate positieve wending zijn, na een moeizaam 2014 waarin de Zuid-Koreanen zagen hoe de Galaxy S5 de successen van eerdere S toestellen niet kon evenaren.

Echter, hoewel er van de Galaxy S6 Edge beduidend minder verkocht zullen worden dan van de ‘gewone’ S6, lijkt de vraag naar dit toestel een stuk groter dan verwacht. Sommige providers – voor Samsung veelal toch de grootste afnemers van hun telefoons – hebben naar verluid inmiddels méér S6 Edge toestellen besteld.

J.K. Shin zelf verwacht dat Samsung voorlopig moeite zal hebben aan de vraag naar de S6 Edge te voldoen. Door het gebogen scherm van het toestel is deze moeilijker te fabriceren. Door deze schaarste zal de prijs van het toestel in de loop van het jaar minder dalen dan we gewend zijn van smartphones.

GalaxyClub heeft al uit verschillende hoeken – winkels, consumenten – vernomen dat de levertijden voor de Galaxy S6 Edge – vooral in andere kleuren dan zwart en wit – nú al aan het oplopen zijn. En in onder meer Duitsland geeft Samsung zelf inmiddels aan dat sommige varianten pas vanaf eind april geleverd kunnen worden.

Al met al goed nieuws voor Samsung zelf – maar niet voor de ongeduldige consument, die te maken krijgt met langere levertijden.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

Praat mee