Redditor koopt Galaxy S6 via Craiglist, krijgt een imposante kopie met verschikkelijke performance (kijk uit voor namaak spul!)

Laat dit een les zijn jongens en meisjes. Wees altijd heel, maar dan ook heel voorzichtig met het aanschaffen van nieuwe hardware via een online doorverkoop website zoals Marktplaats en Ebay. (of mocht je in Amerika wonen, Craiglist). Dat laat het volgende verhaal van een Reddit gebruiker maar weer eens zien.

Hij kocht onlangs een nieuwe Galaxy S6 van iemand die het toestel ‘per ongeluk’ had gekocht waarna hij erachter kwam dat deze niet werkte met mobiele CDMA netwerken. Prima allemaal, koper en verkoper maken een afspraak waar de koper het toestel in handen gedrukt krijgt en naar hartenlust mag uitproberen. De S6 ziet er uitstekend uit, heeft goede bouwkwaliteit en hij werkt ook nog eens met z’n eigen simkaart. $500,- dollar en een gloednieuwe S6 later komt de koper thuis waarna hij merkt dat Samsung’s nieuwste vlaggenschip verrassend traag is met het openen van apps als Facebook en Whatsapp.

Dus besloot hij om te doen wat elke tech-nerd zou doen, een AnTuTu benchmark runnen op z’n toestel. En ja hoor, in plaats van een razendsnelle Exynos quad-core en 3 GB RAM zit de man opgescheept met een MediaTek MT6582 processor met 1GB RAM en een resolutie van 1280×720 pixels in plaats van QHD op de echte S6. De performance komt niet eens een beetje in de buurt van het daadwerkelijke vlaggenschip van Samsung. Daarnaast draait zijn nep S6 niet eens op Android Lollipop, maar op KitKat met een Lollipop skin.

Van de buitenkant is het een identieke kloon van de S6, maar onder de motorkap zit trage en verouderde hardware die alles behalve high-end is. Zo zie je maar dat ook scammers met de tijd mee gaan en steeds ‘betere’ (lees: slechtere) kopieën maken die bijna niet te onderscheiden zijn van de originele toestellen.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee