Onderzoekers: ‘data vingerscanner Galaxy S5 kan onderschept worden’ (maar niet met Android Lollipop)

Hoewel de data van vingerafdrukken opgeslagen wordt op een zwaar beveiligd deel van de Samsung Galaxy S5, is het mogelijk informatie van de vingerscanner zelf te onderscheppen zolang het toestel niet op Android 5.0 of hoger draait. Althans, dat claimen onderzoekers.

samsung-galaxy-s5-vingerafdrukscanner-gc Onderzoekers: 'data vingerscanner Galaxy S5 kan onderschept worden' (maar niet met Android Lollipop)

Via Forbes melden onderzoekers van de firma FireEye erin geslaagd te zijn middels een stukje malware op de Galaxy S5 data te onderscheppen vóórdat deze veilig kan worden opgeslagen. Naast de Galaxy S5 werden ook andere, niet bij naam genoemde Android telefoons onderzocht.

Hoe vervelend dit alles ook klinkt, de mensen van FireEye lieten tevens weten dat de kwetsbaarheid níet meer bestaat onder Android 5.x Lollipop. In Nederland draait het toestel – op de SM-G901F variant met 4G+ verbinding na – inmiddels op die versie van het besturingssysteem.

Samsung zelf zegt de privacy en veiligheid van haar gebruik(st)ers uiterst serieus te nemen, en de kwestie op dit moment te onderzoeken.

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

Praat mee