Komst Samsung Gear horloge met rond scherm nu definitief bevestigd

Nog maar een paar dagen geleden berichtten wij dat Samsung in Zuid-Korea de merknamen Gear W en Wheel UX heeft vastgelegd, bevestigen de Zuid-Koreanen zelf de komst van een rond horloge.

samsung-gear-w-ronde-smartwatch1 Komst Samsung Gear horloge met rond scherm nu definitief bevestigd

 

In een persbericht roept Samsung ontwikkelaars op zich aan te melden om alvast aan de slag te kunnen met de nieuwe Software Development Kit – en de plaatjes bij de oproep en op de speciale webpagina liegen er niet om.

Verschillende afbeeldingen tonen een rond scherm, met voorbeelden van apps die – vermoedelijk – ook gebruik met van de bediening door een ring rond de behuizing.

samsung-gear-w-ronde-smartwatch-apps Komst Samsung Gear horloge met rond scherm nu definitief bevestigd

Na de lancering van de allereerste Galaxy Gear smartwatch, bracht Samsung in een hoog tempo een aantal verschillende Gear horloges op de markt. Inmiddels werd het stil aan het wearables front, maar het lijkt erop dat Samsung vooral de tijd heeft genomen om al haar vroege ervaringen te bundelen in een nieuw, verderontwikkeld apparaatje.

Hoe de nieuwe Gear moet gaan heten is nog niet helemaal duidelijk. Eerder dook de naam Gear A op, maar recente aanvragen voor registratie van de merknaam Gear W – die inmiddels ook in de VS werd ingediend (zie de USPTO) – suggereert dat dát misschien wel de naam van het beestje zal zijn. Óf dat Samsung niet één, maar twee horloges wil gaan lanceren.

Lang hoeven we vermoedelijk niet meer te wachten om te weten hoe de vork in de steel zit. Alles wijst erop dat Samsung de Gear W – of Gear A – op korte termijn officieel aan het grote publiek zal gaan voorstellen.

Galaxy deal tips

Praat mee