De Samsung Galaxy S6 Edge buigt ook

Toen vorig jaar een ware telefoonbuigkoorts woedde – al snel voorzien van de ietwat overtrokken benaming Bendgate – bleek hoe sterk een toestel als de Galaxy Note 3 is. Maar met de komst van Samsung’s Galaxy S6 Edge kan de vraag op nieuw rijzen: hoe sterk is een dergelijke constructie met het extreem dunne frame eigenlijk?

samsung-galaxy-s6-edge-buigtest De Samsung Galaxy S6 Edge buigt ook

Zoals je inmiddels ongetwijfeld weet, heeft de Galaxy S6 Edge een scherm dat aan beide zijkanten over de rand doorloopt. Het gevolg hiervan is, dat het aluminium frame dat om het toestel zit, aan die zijkanten behoorlijk smal is. Om erachter te komen wat het gevolg hievan is voor de stijfheid van de Galaxy S6 Edge, gingen de mensen van SquareTrade aan de slag met een iPhone 6 Plus, een HTC One M9, en een S6 Edge.

Het resultaat is eigenlijk niet zo verrassend. De Galaxy S6 Edge buigt bij eenzelfde kracht als de iPhone 6 Plus – 110 pond – maar veert weer netjes terug in vorm. Echter, omdat het glazen scherm aan de voorzijde geen platte plaat is kan de gebogen schermrand barsten. Best logisch, in feite, maar het is niet onverstandig enigszins voorzichtig om te gaan met de S6 Edge, straks. Wat sowieso geen slecht idee is, natuurlijk.

Afgezien van dit specifieke risico dat een telefoon met een ‘driedimensionaal’ – gebogen – scherm én een dun frame met zich meebrengt, bleek de Galaxy S6 Edge onlangs al verrassend goed bestand tegen ‘normale’ mishandeling: je moet ‘m flink hard laten vallen wil je het sterke Gorilla Glass 4 beschadigen, zo bleek uit een aantal drop tests.

Voor de volledigheid zijn we trouwens wel benieuwd hoe de gewone Galaxy S6 – die zonder edge – het doet in een dergelijke buigtest. Dat toestel heeft natuurlijk een plat, dus minder snel brekend scherm – plús een aluminium frame dat dikker is. Vermoedelijk komen we daar in de komende paar dagen ook nog wel achter.

(via)

Beste Galaxy S6 Edge deals

Per provider

Los toestel

Praat mee