Android 5.1 voor Galaxy S6 in de maak, 5.0 voor Galaxy Grand Prime, nog niet voor de Note 2

Inmiddels is Samsung al een aardig eind op weg met de Android Lollipop update voor verschillende toestellen – ook al is deze nog lang niet altijd in Nederland beschikbaar. Enige tijd geleden viel al te lezen dat Samsung nu ook werkt aan deze update voor haar nieuwe A serie, en nu volgt het nieuws dat ook de Galaxy Grand Prime de sprong zal gaan maken. Voor het nieuwe paradepaardje – de Galaxy S6 – zit Android 5.1 in de pijpleiding.

samsung-galaxy-android-5-0-lollipop-update-s5-s4-note Android 5.1 voor Galaxy S6 in de maak, 5.0 voor Galaxy Grand Prime, nog niet voor de Note 2

Om maar met deze laatste te beginnen: het heeft er dus alle schijn van dat de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge de eerste Samsung telefoons zijn die straks de update naar Android 5.1 kunnen verwachten. Deze nieuwste versie van het besturingssysteem brengt voornamelijk kleine, subtiele verbeteringen inclusief fixes voor bekende bugs die Android 5.0.x plagen.

De Galaxy Grand Prime is nog niet zo lang op de markt, en komt dus logischerwijs in aanmerking voor de update naar Android Lollipop. En inderdaad, naar nu blijkt wordt er achter de schermen op dit moment gewerkt aan de update.

De oplettende lezer(es) heeft het al gemerkt: voor beide updates is op dit moment nog niet in te schatten wanneer Samsung ze ongeveer zal uitrollen. Voor nu moeten we het doen met de wetenschap dat ze in de maak zijn.

Last but not least lijkt het erop dat Samsung op dit moment nog niet bezig is met Lollipop voor de Galaxy Note 2. Hoewel verschillende Samsung takken eerder al lieten weten dat de update komt, is het werk hieraan nog niet begonnen. Hoewel dit op zich niks betekent, lijkt duidelijk dat de update – áls hij inderdaad komt – pas vrij laat in het jaar uitgerold zal gaan worden.

(bron)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee