Android 5.1 brengt Multi-user (Guest Mode) naar de Samsung Galaxy S6 (Edge)

Hoewel sommige Galaxy gebruik(st)ers nog zitten te wachten op de update naar Android 5.0.x, is het vooruitkijken naar Android 5.1 al begonnen. Op de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge – en mogelijk ook andere toestellen – brengt deze update de mogelijk om meerdere gebruikers in te stellen met zich mee.

samsung-galaxy-s6-gast-modus-android-5-1-update Android 5.1 brengt Multi-user (Guest Mode) naar de Samsung Galaxy S6 (Edge)

De Guest Mode van Android Lollipop biedt de mogelijkheid om accounts voor meerdere gebruikers op een telefoon te maken. Google introduceerde de Guest Mode in Android 5.0, maar tot nu toe implementeerde Samsung deze feature niet in haar eigen softwareversies.

Uit een vroege testversie van Android 5.1 op de Galaxy S6 (Edge), in handen van de mannen van Sammobile, blijkt dat Android 5.1 de Guest Mode wel naar het toestel zal brengen. Iedere gebruiker kan eigen apps installeren, eigen thema’s, en zelfs de eigen vingerafdrukken registreren.

Hoewel het op dit moment niet bekend is, lijkt de kans aanwezig dat de Guest Mode ook naar andere Galaxy telefoons zal komen, die straks de sprong naar Android 5.1 wagen.

De Android 5.1 update voor de Galaxy S6 (Edge) zit zoals bekend in de pijpleiding, maar wij verwachten niet dat deze al op korte termijn beschikbaar zal zijn. Curieus genoeg duiken er al wel berichten op dat de Amerikaanse tak van T-Mobile nú al een firmware update met Android 5.1 uitrolt naar haar branded Galaxy S6 Edge aldaar. Erg wijdverbreid lijkt ‘ie nog niet te zijn, dus voor nu houden we het maar op dat het om een kleinschalige update-anomalie gaat.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee