Zo had de TouchWiz interface op de Samsung Galaxy S6 er ook uit kunnen zien (maar dat doet ‘ie niet)

Inmiddels werkt Samsung al heel wat jaren om haar eigen TouchWiz interface – die bovenop het bekende Android besturingssysteem op Galaxy telefoon te vinden is – te verbeteren. En hoewel de vernieuwde interface van de Galaxy S6 al veel lof oogst, lijkt Samsung ook een ander soort interface in de pijpleiding te hebben gehad. Of nog steeds te hebben, maar nog niet gereed voor massaconsumptie. Hoe het ook zit: voor het eerst zien we duidelijke beelden van wat had kunnen zijn – of misschien in de toekomst nog komt.

samsung-touchwiz-alternatief Zo had de TouchWiz interface op de Samsung Galaxy S6 er ook uit kunnen zien (maar dat doet 'ie niet)

Het is alweer meer dan een jaar geleden – in de aanloop naar de onthulling van de Galaxy S5 – dat er voor het eerst afbeeldingen van een andere TouchWiz interface opdoken. Bijna een half jaar later werden deze gevolgd door een patentaanvraag van vermoedelijk dezelfde interface, die wij hier op GalaxyClub.nl voor het eerst toonden, en waaruit bleek dat de interface intern mogelijk Iconix UX zou hebben geheten.

En nu zijn er dus twee video’s, waarop we alles daadwerkelijk in actie zien. De video’s laten zien dat de ontwikkeling plaatsvond nog vóór Android 4.4 KitKat de markt betrad: onder andere de gekleurde icoontjes in de statusbalk verraden dit.

Helemaal volledig duidelijk hoe de interface precies werkt wordt het niet – maar we zien in ieder geval dat Samsung haar best deed om een goed ogend geheel te creëren – net als we nu ook op de Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge, maar dan nogal anders.

Wat denk je? Is het jammer dat Samsung deze weg uiteindelijk niet insloeg, maar bij de minimalere – want beter bij Android 5.0 Lollipop passende – design van de Galaxy S6 uitkwam? Of is het allemaal wel goed zo. Tenslotte ziet de hier getoonde alternatieve interface er niet per se overzichtelijker uit.

(bron, via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Tim zegt

    Lijkt mij eerder beter om hieruit tizen te maken voor mobile devices. Had dit de vernieude sofware geweest, dan zou dit uistekend ogen op de Samsung Galaxy s6 Edge. Het zou ook nog eens nog meer “High End” ogen samen met het prachtige design. Helaas…

  2. Marco Zwetsloot zegt

    Kan er niet echt duidelijk uithalen hoe eea in elkaar zit……sommige schermen hebben wel wat weg van Buzz Launcher homescreens. Denk wel dat het batterij-onvriendelijk is.
    Ziet er wel gelikt uit en niet zo druk, had wel wat geweest denk.

Praat mee