Uitrol Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy S5 Plus (SM-G901F) van start (nog niet in NL)

Na de Android 5.0 Lollipop update voor de ‘gewone’ Galaxy S5, was het wachten op dezelfde update voor de Galaxy S5 Plus – de S5 met 4G+ internetverbinding en modelcode SM-G901F. Die is nu dus van start gegaan, in Scandinavië voor nu.

samsung-galaxy-s5-plus-android-5-0-2-lollipop Uitrol Android 5.0 Lollipop voor de Galaxy S5 Plus (SM-G901F) van start (nog niet in NL)

De update voor de Galaxy S5 Plus slaat de eerste Android Lollipop versies over, en komt direct met Android 5.0.2. Een aantal bugs die de vroege firmwares plagen zijn dus niet van de partij.

Wanneer de update, met firmwareversie XXU1BOC4, naar de Nederlandse S5 Plus komt is zoals gebruikelijk nog niet bekend, maar in ieder geval is ook voor deze toestelvariant het proces dus begonnen.

Wie niet kan wachten tot de update in ons land arriveert, kan natuurlijk altijd aan de slag met Odin en de Scandinavische firmware – maar alleen als je plechtig belooft dat je weet wat je doet 😉

(via, afbeelding met dank aan Henk!)

Beste Galaxy S5 deals per provider

Reacties

 1. Thomas zegt

  Zojuist geïnstalleerd via Odin en werkt super snel, geen bugs (voor zover ik heb kunnen ontdekken) en de vingerafdrukscanner werkt veel sneller.

   • Odin88 zegt

    Er zijn geen risico’s aan verbonden.
    De bekende risico’s loop je alleen wanneer je besluit je telefoon te rooten,
    ook dit heeft niet echt risico’s zolang je maar weet wat je aan het doen bent.

    Groetjes Odin

 2. zegt

  Wanneer komt de update voor de Galaxy S5 plus? op 13 maart ging deze van start.. het is nu 10 mei en in Nederland is de update er nog steeds niet. Kan ook nergens vinden wanneer deze ongeveer in Nederland beschikbaar is.
  Ik heb een los toestel.

  Mvg,

  Niels

  • larissa zegt

   Op het tmobile forum is aangegeven dat de Lollipop voor s5 plus week 22/23 komt. Dus binnen twee weken, heb zelf ook de s5 plus en duurt erg lang inderdaad..

 3. Johan zegt

  Ik ben van plan de s5 plus te gaan bestellen maar zit te wachten op deze update voordat ik hem wil gaan bestellen. Heb nu een htc one m7 en die zit wel allang op 5.0 en wil niet qua firmware er op achteruit gaan. Duurt allemaal wel erg lang! Zucht…..

 4. andre zegt

  Ik heb onlangs de s5 plus gekregen van kpn met 5.0.2 erop. Dit terwijl dit volgens Samsung nog niet mogelijk is en ik dus een “niet benelux” toestel heb. Kan m omwisselen omdat t me blijkbaar volgens Samsung een jaar garantie kan kosten….Nu jullie weer?!

  • Michel zegt

   Wat staat er achter CSC als je in de telefoon app *#1234# invoert? Je krijgt dan 3 codes te zien waaronder de CSC.

Praat mee