Samsung werkt mogelijk samen met ‘premium’ horlogemakers voor Orbis smartwatch

Na een reeks aan achtereenvolgende smartwatch releases heeft Samsung dan toch eindelijk besloten om het wat rustiger aan te doen. Sinds een paar maanden zijn de Koreanen naar eigen zeggen bezig met het maken van de ‘perfecte’ smartwatch onder codenaam Orbis.

Momenteel zijn er nog maar weinig dingen bekend over Orbis. Het enige wat we nu weten is dat het de eerste ronde smartwatch wordt van de Koreaanse fabrikant en dat er overduidelijk meer aandacht wordt besteed aan het design en software pakket in vergelijking met de vorige smartwatches die ieder een paar maanden na elkaar op de markt werden gebracht.

Insiders van sammobile hebben nu ook vernomen dat Samsung hoogstwaarschijnlijk samen gaat werken met een ‘premium horlogemaker’. Volgens de ‘betrouwbare bron’ voert Samsung tests uit met Orbis in Zuid-Korea, Engeland en Frankrijk. Normaal worden tests (naast Korea en Engeland) ook uitgevoerd in landen als Duitsland, Polen en Italië. Het feit dat Orbis dit keer uitsluitend in Frankrijk wordt getest duidt misschien op een samenwerking met minstens een van de populaire horlogemakers in Frankrijk. (denk aan: Dior, Chanel of Cartier)

Het idee dat Samsung nu eindelijk voor een meer Premium smartwatch lijkt te kiezen is niet zo gek. Een beetje gadget fanaat heeft ongetwijfeld de onthulling van Apple’s eerste smartwatch gevolgd. Naast de standaard modellen zijn er ook Premium Apple horloges die voor $10.000,- over de toonbank zullen gaan. Samsung zal dit prijskaartje waarschijnlijk niet (willen) overtreffen, maar een wat ‘chiquere feel’ en hoogwaardigere materialen dan plastic (wat we ook in de nieuwe S6 en S6 Edge al terugzien) zijn niet teveel gevraagd voor de naar eigen zeggen ‘perfecte’ smartwatch.

Of Samsung echt in zee gaat met namen als Dior of Chanel weten we dus niet zeker, maar de tijd zal het zoals altijd leren.

Galaxy deal tips

Praat mee