Samsung Turkije lanceert dienst voor doven en slechthorenden met mooi filmpje

Wat als iedereen nou toch eens gewoon gebarentaal zou leren? De dove Muharrem maakt een dag mee waarop iedereen, tot zijn eigen grote verbazing, gewoon in zíjn taal met hem communiceert.

samsung-video-dienst-doven-slechthorenden Samsung Turkije lanceert dienst voor doven en slechthorenden met mooi filmpje

Het onderstaande filmpje werd gemaakt om een video conference dienst speciaal voor doven en slechthorenden – van Samsung’s Turkse tak – onder de aandacht te brengen. De video werd in Istanbul gemaakt, en vergde een maand aan voorbereiding, niet in de laatste plaats om alle betrokkenen, die Muharrem dagelijks op straat tegenkomt, gebarentaal te leren.

Het resultaat is indrukwekkend, en richt de aandacht zowel op Samsung’s nieuwe dienst, maar vooral ook op de kloof die doven dagelijks moeten overbruggen in een wereld waarin bijna niemand hún taal spreekt. Voor Muharrem zelf is het in ieder geval een emotionele ervaring.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee