Samsung schroeft productie flexibele schermen op (voor de Galaxy S7)

Met de Galaxy S6 Edge lanceert Samsung haar eerste, echte mainstream telefoon met een gebogen beeldscherm, nadat de Galaxy Note Edge nog in relatief beperkte aantallen op de markt werd gebracht. De massale aandacht voor de S6 Edge dwong de Zuid-Koreanen al om de productiecapaciteit flink op te schroeven, maar volgend jaar moeten alle verrassingen worden uitgesloten. Minstens acht miljoen gebogen schermen per maand moeten er tegen die tijd van de band rollen.

samsung-logo Samsung schroeft productie flexibele schermen op (voor de Galaxy S7)

Bij monde van een Samsung official weet het Zuid-Koreaanse ETNews op te tekenen dat Samsung nu al bij haar eigen display divisie het verzoek zou hebben neergelegd straks acht miljoen gebogen Amoled schermen per maand te produceren. En voor wie het zich nu afvraagt: ja, dat moet dan voor de Samsung Galaxy S7 zijn, ja.

Al met al moet er flink aan de weg – of beter: fabrieken – getimmerd worden om de productie van dit soort aantallen schermen tegen die tijd soepel te laten verlopen. Toch kunnen we ons voorstellen dat Samsung in de toekomst – met de Galaxy S7 of pas later – misschien wel eens helemaal af zou kunnen gaan zien van een gewone, platte toestelversie, en de edge in feite standaard wordt.

Maargoed, nu lopen we natuurlijk ontzettend op de zaken vooruit. Eerst maar eens de echte release van de Galaxy S6, eind volgende week, afwachten.

(via)

Beste Galaxy S7 aanbiedingen per provider:

Galaxy S7

S7 Edge

Praat mee