Samsung onthult stof- en waterbestendige Galaxy Xcover 3

Anderhalve maand geleden dook hij voor het eerst op, en nu heeft Samsung ‘m dan officieel onthuld: de Galaxy Xcover 3 – een budget toestel met voldoende bescherming tegen water, stof en zand.

samsung-galaxy-xcover-3-officieel-1 Samsung onthult stof- en waterbestendige Galaxy Xcover 3

De Galaxy Xcover 3 heeft een net geen 10 millimeter dikke behuizing met IP67 certificatie, waardoor hij geschikt is voor gebruik in de wat minder telefoonvriendelijke omgevingen. Stof kan niet binnendringen, en ook tegen onderdompeling in water tot een meter diepte gedurende een half uur kan de Xcover 3 aan. Verder voldoet het toestel aan de MIL-STD-810 wat voornamelijk aangeeft dat hij ook tegen extreme temperaturen en bewegingen bestand is.

samsung-galaxy-xcover-3-officieel-21 Samsung onthult stof- en waterbestendige Galaxy Xcover 3

De Xcover 3 is dus een behoorlijk robuuste smartphone, maar wel eentje die verder voorzien is van bescheiden specificaties. Het scherm heeft een diagonaal van 4,5 inch en een resolutie van 800 bij 480 pixels, terwijl een 64 bit quadcore 1,2 GHz processor voor de benodigde rekenkracht zorgt. Aan boord is 1,5 GB werkgeheugen, 8 GB opslagruimte en ruimte voor een microSD kaart. Een 2200 mAh zorgt voor energie, en de 5 megapixel camera aan de achterzijde kan ook onder water zijn werk doen.

In het begin zal de Galaxy Xcover 3 op de markt komen met Android 4.4.4, maar gelukkig zit een update naar Android 5.0 Lollipop in de planning.

Om in ieder geval de belangrijkste bedieningsopties onder alle omstandigheden te laten werken, zijn de drie knoppen onder het scherm fysieke knoppen. Capacitieve toetsen werken bijvoorbeeld niet onder water.

samsung-galaxy-xcover-3-ip67 Samsung onthult stof- en waterbestendige Galaxy Xcover 3

Over een Nederlandse release van de Galaxy Xcover 3 is op dit moment nog niets bekend. Een Europees model – de SM-G388F – bestaat, maar of en wanneer deze ook in onze winkels verschijnt zal nog moeten blijken.

(via)

 

Galaxy deal tips

Reacties

 1. hans hendriks zegt

  wanneer komt de uitrol naar android 5.0 voor de xcover 3? ik ben tevreden over het toestel maar er zijn een paar dingen die opgelost worden met 5.0 (hoop ik)

  • Gregor zegt

   Ik heb gisteren, 13 december,mijn XCover 3 succesvol bijgewerkt naar Android Lollipop 5.1.1. De firmware staat nu op Sammobile, en kies dan voor Nordic Countries. Ik heb de Duitse en Spaanse versie geprobeerd maar die installeren niet volledig, deze dus wel. Kies herkent mijn telefoon niet, weet niet of dat aan Windows 10 ligt maar bij mij werkt dat niet. Gelukkig is er Odin, ik gebruik versie 3.10.
   Hoe doe je het? Account maken bij Sammobile, inloggen, toestel zoeken (SM-G388F) in de zoekbalk, Android 5.1.1 Nordic Countries selecteren in de lijst, downloaden ( Kies symbool) even geduld hebben, in de tussentijd Odin 3.10 downloaden en installeren en de Samsung drivers voor de Xcover 3. Ik had deze al maar Google vindt alles 😉
   Als de firmware binnen is deze uitpakken met een unzip programma en in een makkelijke map plaatsen , downloads bv. Dan met Odin installeren, hoe dat moet staat ook allemaal op Google,
   en hij is bijgewerkt!! Ik had voor de zekerheid een back-up gemaakt maar hij start netjes in het Nederlands op en zelfs alle instellingen, pincodes etc stonden er in. Dus gewoon zoals je telefoon was op 4.4.4 maar dan op Lollipop. Ideaal. Wat mij tot nu toe opvalt: Snel, ‘volwassener’ interface, betere browser, beter toetsenbord, maar vooral het feit dat je nu de beste en veiligste versie van Lollipop hebt.. dat was mijn belangrijkste reden om te upgraden. Ik hoop dat ik hiermee anderen geholpen heb. 😉

Praat mee