Samsung onthult 128 GB geheugen modules voor goedkopere toestellen

Samsung is ’s werelds grootste maker van geheugenmodules voor mobiele apparaten. Met de onthulling van nieuwe 128 GB eMMC modules beloven de Zuid-Koreanen impliciet meer opslagcapaciteit in goedkopere Galaxy smartphones en tablets.

samsung-128gb-low-end-mid-range-galaxy Samsung onthult 128 GB geheugen modules voor goedkopere toestellen

Op dit moment zijn het vooral de dure, high end telefoons en tablets die over een grote interne opslagcapaciteit beschikken. Zo kun je de Galaxy S6 en de S6 Edge bestellen in een pittig geprijsde 128 GB variant. De nieuwe eMMC 5.0 NAND chips zijn echter juist bedoeld voor wat Samsung de mass market noemt – goedkopere apparaten dus.

Helaas heeft Samsung niet bekend gemaakt waneer de massaproductie van de nieuwe chips van start gaat, maar het idee dat in de toekomst ook mid range telefoons en tablets met 128 GB opslgcapaciteit kunnen worden uitgerust is natuurlijk helemaal zo gek nog niet. Zeker niet als je bedenkt dat Samsung mogelijk vaker zal afzien van de optie een microSD kaartje in een toestel te stoppen.

De nieuwe 128 GB modules zijn – aldus Samsung – tussen de vier en tien keer sneller dan de gemiddelde externe SD kaart, en dus geschikt voor geavanceerde multitasking toepassingen, of het vastleggen en bewerken van hoge resolutie video bestanden.

(via)

Galaxy deal tips

Praat mee