‘Samsung Galaxy S6 en S6 Edge 55 miljoen keer over de toonbank in 2015’

Samsung heeft een lastig jaar achter de rug, en menig analist – of anderszins geïnteresseerde – is dan ook erg benieuwd wat 2015 voor het Zuid-Koreaanse concern in petto heeft. Of concreet gezegd: worden de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge een verkoopsucces? Vroege analyses voorspellen dat dit inderdaad het geval zal zijn.

samsung-galaxy-s6-edge-zwart-preview 'Samsung Galaxy S6 en S6 Edge 55 miljoen keer over de toonbank in 2015'

Op dit moment schijnen er in ieder geval al 20 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en de S6 Edge bestelt vanuit de gangbare verkoopkanalen – een mooi aantal, aangezien het nog een paar weken duurt voor de toestellen daadwerkelijk op de markt komen. Een nieuw rapport gaat voor het hele jaar uit van 55 miljoen verkochte toestellen, niet in de laatste plaats vanwege het design, maar vooral ook omdat de technologie in de toestellen – 14nm processor, UFS 2.0 geheugenmodules – op dit moment simpelweg erg geavanceerd is.

De verwachting is dat Samsung in het tweede kwartaal van dit jaar maarliefst ruim 22 miljoen stuks S6 zal verkopen, gevolgd door kwartalen waarin aantallen van respectievelijk 16 en ruim 12 miljoen haalbaar zijn.

Uiteindelijk gaat het hier natuurlijk om voorspellingen. Hoe het allemaal in het echt uitpakt zal in de loop van het jaar moeten blijken. Duidelijk is wel, dat de eerste reactie op beide S6 modellen uiterst positief is – getuige het hoge aantal preorders dat nu al geplaatst is.

(via)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee