Onder de loep: geluid op de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (Wolfson DAC)

Zoals je waarschijnlijk inmiddels wel weet, heeft Samsung de nieuwe Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge uitgerust met een processor uit haar eigen Exynos serie. Los van de indrukwekkende prestaties van deze Exynos 7 Octa, heeft deze system on a chip nog een troef aan boord: een uitstekende geluidschip. Met de switch naar een Exynos processor komt namelijk ook weer een chip van de befaamde maker Wolfson.

samsung-galaxy-s6-edge-wolfson-dac-geluid Onder de loep: geluid op de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (Wolfson DAC)

De laatste Galaxy met een Wolfson audio chip was de Galaxy S3, de Galaxy S4 en S5 gebruikten hier in Nederland een processor zonder een chip van deze fabrikant – vorig jaar overigens overgenomen door Cirrus Logic. Maar met de Galaxy S6 en S6 Edge krijg je weer een toestel mét Wolfson’s topkwaliteit DAC – digital to analog converter.

Om precies te zijn beschikt de S6 over de Wolfson WM1840 audio chip, die voor de ontlettende lezer ook te spotten was op foto’s van een gedemonteerde Galaxy S6.

samsung-galaxy-s6-wolfson-wm1840-audio-chip Onder de loep: geluid op de Samsung Galaxy S6 en S6 Edge (Wolfson DAC)

In het paarse label te zien: de WM1840 chip van Cirrus/Wolfson op het moederbord van de Galaxy S6 (afbeelding)

Samsung doet niet aan stereo speakers aan de voorkant van hun toptoestel, maar voor de echte audioliefhebber is een goede geluidskwaliteit via koptelefoon veel meer waard – of nouja, wat ons betreft in ieder geval. Met Wolfon’s audiochip in de Galaxy S6 zit dat wel snor.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

  1. Dirk zegt

    Gisteren mijn Samsung Galaxy S6 edge 128gb ontvangen en morgen alweer terugsturen.

    Het toestel geeft namelijk geen enkel geluid, wel rustig maar niet heel handig. Geen Spotify voor mij… en wachten op een nieuw toestel

  2. Jan zegt

    Wat heeft het in godsnaam voor zin om een Audiophile Wolfson DAC in de S6 te integreren en tegelijkertijd de mogelijkheid om een Micro SD te gebruiken eruit te halen. Je kunt nauwelijks een leuke verzameling audiophile muziek files op 32 Gb intern geheugen kwijt. En al helemaal niet als je ook nog andere dingen met je mobieltje wilt doen.

Praat mee