Samsung Galaxy S6 Edge: niet waterdicht, maar…

Één van de features waar de Galaxy S5 wel over beschikt, maar die Samsung besloot weg te laten in de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge is de IP67 certificatie. Waar de Galaxy S5 dus officieel wél bestand is tegen een flinke plens water, zijn beide S6 modellen dat niet. Maar hoewel dus alles behalve waterdicht, houdt de S6 Edge het verrassend lang vol als hij kopje onder gaat.

samsung-galaxy-s6-edge-waterdicht-ip67 Samsung Galaxy S6 Edge: niet waterdicht, maar...

Hoewel wij de neiging hebben voorzichtig te zijn met gloednieuwe toestellen, zijn er gelukkig altijd wel mensen als die van TechSmartt, die hun gloednieuwe Galaxy S6 Edge zonder pardon een duik laten nemen in een met water gevulde kom.

De eerste twintig minuten zijn wel vrolijk voorbij tikken terwijl alles zonder morren zijn gang lijkt te gaan. Als het toestel na pakweg 24 minuten eindelijk uit zijn lijden wordt verlost, hapert er wel het een en ander – en na een periode van willekeurig herstarten, lijkt onder meer de camera toch behoorlijk aangeslagen. Na meer dan twintig minuten onder water.

Al met al bewijst de onderstaande video dus twee dingen: nee, de Galaxy S6 en S6 Edge hebben niet de IP67 certificatie van hun voorganger, die garant staat voor een uithoudingsvermogen van 30 minuten onder water tot één meter diepte. Toch heeft het er alle schijn van dat de toestellen een kortstondige onderdompeling prima kunnen overleven. Dat gezegd hebbende: Samsung geeft op dit vlak geen garanties – don’t try this at home, dus.

Overigens kon je eerder al zien dat de Galaxy S6 een brute drop test ook al verrassend goed doorstond. Het lijkt erop dat Samsung haar afdeling bouwkwaliteit aardig op orde heeft.

(Dank, Richard!)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Reacties

 1. Ing zegt

  Nou dat klinkt mooi maar helaas zat mijn toestel in mijn broekzak en toen ik die liet zakken viel mijn mobiel pardoes in het toilet. Gelijk eruit gevist nog geen 2 sec te water en gelijk afgedroogd en het resultaat. Hij doet het niet meer scherm flikkert en dat is het dan..

  Toch wel een beetje ergggggg jammeeeeeeer.

  • lara zegt

   Gewoon in bak rijst doen…
   De water moet wel eruit.. als je gelijk je telefoon gaat starten gaat dan kortsluiten. …duhh.. mijne werkt primaa!!na een bezoek in toilet

 2. Cindy zegt

  Mijn toestel weggebracht voor reparatie, als ik er op tik gaat hij uit. Maar mevrouwtje hij heeft waterschade.. he hij heeft geen water gehad..
  Agh mevrouwtje 1 druppeltje is genoeg. Als het druppeltje op je microfoon valt is het gedaan… ow en uw batterij is kapot.
  Alsof je daar mee geholpen ben. Zeg maar dag met je handje.. 😈

 3. Gerlanda zegt

  Inderdaad…..s6je doet het niet goed meer na 15 maanden. Opgestuurd naar Samsung…..waterschade zeggen ze. Toestel heeft nog nooit een druppel gezien. Ben er echt zuinig op……en dan zeggen ze doodleuk dat het niet onder de garantie valt. Lekker dan……bij normaal gebruik kan je dus na 15 maanden op zoek naar een nieuwe telefoon. Duur grapje zo……

 4. Gerlanda zegt

  Inderdaad…..s6je doet het niet goed meer na 15 maanden. Opgestuurd naar Samsung…..waterschade zeggen ze. Toestel heeft nog nooit een druppel gezien. Ben er echt zuinig op……en dan zeggen ze doodleuk dat het niet onder de garantie valt. Lekker dan……bij normaal gebruik kan je dus na 15 maanden op zoek naar een nieuwe telefoon. Duur grapje zo……

Praat mee