De camera van de Samsung Galaxy S6 (Edge) bij weinig licht: voorbeelden

Één van de belangrijke verkoopargumenten van de Samsung Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge is de camera. Een 16 megapixel sensor met optische beeldstabilisatie (OIS) en een f/1.9 diafragma, wat voor een smartphone behoorlijk groot is. Dat belooft onder andere goede foto’s en video’s bij weinig licht. Een video laat zien dat dit geen theoretisch verhaaltje is.

samsung-galaxy-s6-edge-camera-weinig-licht-voorbeelden De camera van de Samsung Galaxy S6 (Edge) bij weinig licht: voorbeelden

Het Duitse AllAboutSamsung bracht alvast wat tijd buiten de beursvloer van het Mobile World Congress door met een Galaxy S6 Edge, en ging er in het donker op uit. De onderstaande video toont de camera van het toestel in actie bij lastige lichtomstandigheden – in het donker, met straatverlichting.

Vooral opvallend is de snelheid waarmee de Galaxy S6 Edge ondanks het gebrek aan licht scherp stelt en foto’s maakt, ook zonder het handmatig instellen van allerlei factoren – wat uiteraard wel mogelijk is, mocht je dat willen.

Overigens is het op de Galaxy S6 en S6 Edge, in combinatie met Android Lollipop, ook mogelijk om foto’s in RAW formaat op te slaan, dus als compleet onbewerkte fotobestanden. De standaard camera app van de toestellen biedt de optie niet, maar in andere camera apps – bijvoorbeeld Manual Camera – kun je daar wel gebruik van maken.

Maargoed, check dus vooral deze video waarin we alvast een aardige eerste indruk krijgen van cameraprestaties bij weinig licht:

(video)

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee