Check hier alvast een paar voorbeeld foto’s van de Samsung Galaxy S6 (Edge)

Je bent de enige niet die ontzettend benieuwd is hoe goed de camera van de Samsung Galaxy S6 (en de S6 Edge natuurlijk) is. Voor we dit in de praktijk op een fatsoenlijke manier kunnen uitproberen – onder verschillende omstandigheden – moeten we nog even geduld hebben. En hoewel het verre van ideaal is, kunnen we in ieder geval alvast Samsung’s eigen ‘officiële’ voorbeeldfoto’s checken.

samsung-galaxy-s6-camera-sample-night-1024x576 Check hier alvast een paar voorbeeld foto's van de Samsung Galaxy S6 (Edge)

Inmiddels is bevestigd dat de camera sensor van beide Galaxy S6 varianten inderdaad Sony’s IMX240 is – dezelfde die ook in de Galaxy Note 4 te vinden is. Dat is op zich al goed nieuws, want de camera van deze laatste is indrukwekkend goed. Tevens bescihkken de camera’s van beide toestellen over optische beeldstabilisatie.

Maar dit alles wil niet zeggen dat de camera’s van de Note 4 en de S6 dus identiek zijn. Want de Galaxy S6 heeft een groter diafragma: f/1.9 versus f/2.2 in de Note 4. De camera van de S6 kan dus meer licht opvangen, en betere plaatjes maken bij minder licht. En dat, terwijl de Note 4 het daar ook al niet slecht doet. Al met al belooft dit veel goeds – een smartphone met een camera die nog beter is dan die van de Note 4.

Hieronder vind je in ieder geval alvast een greep uit Samsung’s ‘officiële’ voorbeeld foto’s, die weliswaar natuurlijk niet toevallig in die functie dienst doen, maar tenminste een indruk geven. Om en om vind je een volledige foto, gevolgd door een 1:1 crop.

Check GSMArena voor meer voorbeelden, én de hierboven getoonde foto’s in hun volledige 16 megapixel formaat.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee